Познати парови плејофа АБА лиге – Звезда на Игокеу!

После јучерашње победе у гостима над Задром (90:70) која је обезбедила прво место у регуларном делу сезоне, наша екипа је чекала расплет данашњих утакмица да би сазнала протника у полуфиналу плејофа АБА лиге. 

Фото: КК Црвена звезда

Морнар је данас играо са екипом Игокее која је већ обезбедила плејоф, а Цедевита Олимпија је била домаћин екипи Меге Бемакса. Морнар је имао императив победе зато што у случају победе домаћина у Љубљани знали су да их само победа у Лакташима води у плејоф. То се на крају и догодило, и после данашње победе екипе Морнара над Игокеом са 88:79 коначна табела после 26 одиграних утакмица приказује – 1. Црвена звезда 49, 2. Будућност 48, 3. Морнар Бар 45, и 4. Игокеа 45. Морнар Бар је изборио треће место уз обзир да су оба пута славили против Игокее ове сезоне.

То значи да ће у полуфиналној серији Црвена звезда играти против Игокее, а у другом полуфиналу екипа Будућности из Подгорице напада Морнар из Бара.

Прва утакмица је у понедељак, 3. маја у Београду. Друга утакмица у Лакташима ће бити одиграна четири дана касније у петак, 7. маја. Трећа утакмица, ако буде била потребна ће бити у уторак, 11. маја у Београду. Друга полуфинална серија ће бити одиграна истим датумима.