Представљамо вам Флоријану, Звездиног ривала у првом колу!

У сусрет првом мечу у квалификацијама за Лигу Европе, РСБ навијачима специјално доноси прелиминарну анализу нашег противника са Малте!

Флориана је један од најтрофејнијих и најстаријих фудбалских клубова на Малти. Клуб је упао у огромне финансијске проблеме почетком 21. века и нису никако успевали да буду конкурентни, а чак су долазили у ситуацију да воде битку за опстанак. 2014 године клуб је преузео познат италијански инвеститор Рикардо Гаучи, и од тада је велики број италијанских фудбалера из Серие Ц, Серие Д и нижих лига дошао у клуб који коначно креће узлазном путањом, корак по корак.

Претходну сезону, 2016/17, Флориана је завршила веома успешно за њихове стандарде и поставила је добре темеље за даљи напредак, и евентуални напад на титулу и враћање а старе стазе славе. Освојили су Куп, а завршили су као пети на табели. Задовољене су амбиције клуба које су подразумевале мање више све што је и урађено. Играли су веома добро на пар утакмица, али са актуелним играчким кадром, који је ипак лимитиран,  се ни није могло више од овога. Тедеско је продужио уговор и остаће и наредне сезоне шеф стручног штаба, што је свакако био највећи изазов пред управом клуба јер је било доста интересовања за њега после добро одрађеног посла и постигнутих резултата. Њихов играчки кадар се састоји углавном од Италијана које преко својих веза доводи председник клуба Рикардо Гаучи. Домаћи играчи им нису међу најбољим на Малти, имају само једног стандардног репрезентативца док су остали мање више просечни чак и за Малтешке услове.

Флоријана номинално игра у формацији 4-4-2 дијамант (слика) у саставу: Хабер – Шиклуна, Руиз, Пепе, Ј. Писани – Нахар, С. Писани, Вела, Кјеза – Фонтанела, Варела

 

Закључак

Улазимо у меч као велики фаворити, и све осим лаганог пролаза у друго коло било би енормно изненађење, али треба респектовати противника и добро анализирати њихове предности јер их предводи веома добар тренер Тедеско. Имају одређене сегменте у којима су добри и које треба спречити, али исто тако имају и доста мана које морамо искористити с’ обзиром на више него јасну разлику у квалитету. Црвена звезда полако улази у последњу фазу припрема под новим шефом стручног штаба, Владаном Милојевићем, који сигурно неће дозволити нашим момцима да потцене ривала и од њих ће у сваком тренутку захтевати максималу озбиљност на терену.