Радоњић: Изузетно битна победа за нас

После друге победе у Евролиги, тренер црвен-белих, Дејан Радоњић изнео је своје виђење утакмице:

фото: АБА ЛИГА

”Осећај после утакмице је веома добар. Ово је изузетно битна победа за нас, нарочито имајући у виду моменат у којем се налазимо и све проблеме са којима се суочавамо. Утакмица је била веома тешка од почетка до краја. Наша одбрана је била на добром нивоу скоро свих 40 минута, али смо офанзивно били далеко бољи у другом полувремену. Баш као што сам рекао на полувремену – требало је да заиграмо боље у нападу, а то смо и учинили. Честитао бих својим играчима“

Радоњић је истакао да је Звезда играла против јако добре екипе и додао: „Играли смо против доброг противника, који је играо добру одбрану, било је битно да изађемо с екстра мотивацијом у друго полувреме, да урадимо неке ствари које нисмо урадили у првом полувремену. Не зато што смо били лоши у Лакташима, већ зато што је било важно да одиграмо добро“.

Још једна велика победа извојевана је без помоћи тројице играча, али и доста проблема са ровитим појединцима који су вечерас били на паркету.

„Без икакве дилеме количина проблема и време које је протекло и које је још ту, нешто је што нас оптерећује до те мере да смо били у дилеми пред почетак сезоне како ћемо уопште да изгледамо. Припремати се за сезону без иједног заједничког тренинга, плус све остало… То је за нас било изазовно, али мислим да смо из целе ситуације изашли на квалитетан начин. Успели смо да савладамо неке противнике, да имамо две од три победе у Евролиги. Имамо још играче који се враћају, комплексна је ситуација која и даље траје. Причати и правити анализу свега врло је тешко и вероватно ће за неке, конкретне ствари морати да прође још неколико месеци“.

Да ли сте задовољнији игром у АБА лиги или Евролиги?

„Задовољан сам свим што смо досад урадили, с обзиром шта нас је снашло морам да будем задовољан. Рано је да правим анализе и паралеле на тај начин. Боримо се свакодневно са много проблема“.

Радоњић је открио да би ускоро екипи могли да се прикључе Мајк Цирбес и капитен Бранко Лазић, који се вечерас загревао са екипом, али није играо.

„Цирбес је негативан, тако да чекамо тест оптерећења. Све досадашње анализе су биле добре досад, тако да би ускоро могао да почне с тренинзима с обзиром да је дуго био ван процеса, 14 дана строге изолације. Бранко Лазић је био на паркету вечерас, али мислим да би наредне седмице можда могао да се прикључи тренингу првог тима“.

Распоред није повољан, већ у четвртак поподне следи пут за Москву, затим следи Цедевита Олимпија у Београду.

„Морамо прво да анализирамо ситуацију у којој се налазимо, да направимо план за ЦСKА. Већ у четвртак поподне идемо за Москву, па онда дан одмора и онда Цедевита Олимпија у Београду. Видећемо како ћемо да преживимо ту утакмицу у Москви“.

На питање да ли је му је важно да Звезда игра добро у одбрани или нападу, Радоњић је одговорио:

„За резултате и добру игру потребно је да играмо добро и у одбрани и у нападу. Да бисмо играли бољи напад потребни су нам играчи који недостају, то сам рекао и раније“.