Радоњић: Крајњи резултат није реалан

После победе Црвене звезде у 4.колу АБА лиге, своје виђење утакмице изнео је тренер Звезде Дејан Радоњић:

“Kрајњи резултат не говори довољно о оном што се дешавало током меча. Била је тешка утакмица за нас после доласка из Москве и практично без тренинга, а низа меча у јако кратком року с огромном потрошњом. Била је енигма како ћемо реаговати. Почетак утакмице је показао да постоји одређена опрезност… У завршници друге четвртине смо ушли с много већом енергијом. Kвалитет одбране био је значајно бољи. Успели смо завидну разлику коју је направила Цедевита да смањимо, чак и да поведемо с једним поеном разлике. У другом делу опет је било у таласима. Kроз добру одбрану дошли смо до неких добрих напада и реализације која нам је омогућила мирну завршницу“, отворио је конференцију за новинаре Дејан Радоњић и додао:

“Цедевита је одиграла јако добро, а ми смо успели у последњем кварталу да направимо екстра напор у одбрани, да бисмо кроз добре моменте у нападу подигли самопоуздање и у добрим моментима дошли до нереалне разлике на крају“.

Говорио је Радоњић и о томе који је био преломни период утакмице.

“Укупно гледајући у другој четвтини било је важно да изађемо из стања које би могло да нас уведе у додатне проблеме. Цедевита је користила нашу млаку одбрану, ми нисмо успевали после те слабе одбране да кроз напад дођемо до бољег резултата. Доста смо отворених шутева промашили. Друга четвртина у којој смо стигли велики минус нам је омогућила да каснија направимо добар резултат, иако је Цедевита и у трећој четвртини имала одређену предност. Само се сада осећало да смо ту, да смо близу и да смо енергетски спремни да одговоримо на све захтеве“.

Никола Kалинић је још једну утакмицу одиграо у великој минутажи, али је поново био изврстан, баш као и Огњен Kузмић који је као једини класични центар у протеклом периоду заиграо врло добро, поготово у последње две утакмице.

“Очигледно му (Николи) прија висока минутажа. А што се тиче центара…не бих се сагласио с вама. Успели смо да изнесемо период са два центра који ће то да играју и у наставку сезоне“.