Радоњић: Момци су једва стајали

Након победе у мајсторици финалне серије КЛС-а, над екипом Меге, тренер Црвене звезде није крио задовољство:

„После напорног плеј-офа у АБА лиги, полуфиналне и финалне серије које су биле максималне, без одмора и тренинга смо одиграли плеј-оф домаће лиге. У финалу са Мегом, која је ове године направила фантастичан резултат, у три меча борили смо се да дођемо до титуле“

Кошаркаши Звезде одбранили су титулу у домаћем шампионату, пошто су на свом терену у одлучујућој трећој утакмици финала плеј-офа победили Мегу са 77:65.

„У тврдој утакмици добром одбраном смо на крају успели да дођемо до победе и завршимо сезону са великим задовољством, уз све проблеме које смо имали откако сам дошао на клупу. Тога је било толико да могу без дилеме да кажем да је ово огроман успех који смо постигли. Проналазили смо решења и у овој серији, остали смо без Џордана, биле су ситне повреде, замор је био огроман. Ови момци су у последњих неколико минута малтене једва стајали на ногама“, рекао је Дејан Радоњић после утакмице и додао: „Било је очекивано тешко, у ситуацији када се игра за трофеј и када је само 40 минута до краја сезоне, потребно је да концентрација буде адекватна, коју нисмо имали у другом мечу против Меге. Пронашли смо енергију да одиграмо још једну утакмицу, што није било нимало лако јер је и та потрошња помало неочекивано била већа него што је било планирано после плеј-офа АБА лиге“.

На крају није крио задовољство плејмејкером Ленгстоном Холом, који је одиграо фантастипчну утакмицу, погађајући у тренуцима одлуке и са 24 поена предводио Звезду до великог успеха.

„Готово читаво време оспоравани, за нас је био играч који је играо значајну улогу и у полуфиналу АБА лиге и у финалу, сада у плеј-офу надоградио је то кошгетерским учинком. То је додатно подигло утисак о ономе што је пружио. Оба плеј-офа био је карика која нам омогућила да можемо да будемо добри у завршници АБА лиге и домаћег првенства“.

Извор:РСБ