Радоњић након повратка Волдена: Трудимо се да повратак играча у тим буде што безболнији

Црвено-бели кошаркаши данас су отпутовали у Каунас, где их у уторак од 19 часова очекује заостали меч 24. кола Евролиге са екипом Жалгириса. Овај сусрет је требало да се одигра 04. фебруара у Каунасу, али је одложен због великог броја заражених у нашем тиму. Радосна вест за све нас свакако је повратак у екипу једног од најбољих играча ове сезоне, Корија Волдена, који се тренинзима екипе прикључио током викенда. На остале, који су ван строја још увек се чека, па ће и на овом мечу у екипи бити двојица јуниора, Вујичић и Шарановић.

foto: euroleague

Тренер екипе, Дејан Радоњић очекује тежак дуел:

Очекује нас меч против јако доброг Жалгириса. И ове сезоне приказују пуно и налазе се у реалној борби за ТОП 8 Евролиге. Тим који добро игра који је заједно већ неко време што је важно у овим околностима и систему такмичења. На нама је да покушамо да одиграмо добар меч, да одговоримо на њихову чврстину, на њихову прецизност јер ту има играча који шутирају са високим прицентима. Морамо да будемо добри у базичним елементима свакако, и кроз један такав приступ да видимо шта ће нам то донети. У сваком случају наша ситуација у Евролиги нам дозвољава да можемо да имамо приступ у коме поправљамо ситуацију из утакмице у утакмицу, и да урадимо све што је у нашој моћи да повратак играча у тим буде најбезболнији могући – рекао је тренер црвено-белих.

Дејан Давидовац, који се у последње време налази у доброј форми такође напомиње да следи сусрет са врло квалитетном екипом:

Очекује нас врло тешка утакмица против екипе која игра одлично ове сезоне. Тим који је дуги низ година заједно и уигран је. Играју чврсто, боре се за ТОП 8 ове сезоне, тако да пре свега очекује физички једну тешку утакмицу. Мораћемо на првом месту да одговоримо на њихову „физичку“ игру и ту нема неких нових ствари у односу на претрходне године. То је по мени кључ ове утакмице – рекао је Давидовац.

Повратак за Београд екипе Црвене звезде планиран је одмах након утакмице у Литванији.