Радоњић: Наша шанса лежи у растерећености која проистиче из реалности

Експедиција Црвене звезде јутрос је допутовала у Валенсију где их у петак очекује меч са истоименим тимом у оквиру 20.кола Евролиге. Меч у “Ла Фонтети” игра се у 21 сат, а наша остаје у Шпанији и после тог дуела, јер их већ у понедељак очекује заостала угакмиц са Реалом у Мадриду.

На ова два везана гостовања Дејан Радоњић неће моћи да рачуна на још недовољно опорављене Марка Симоновића и Џордана Лојда, као и  Лендрија Нока, који је у Београду остао због административних проблема. А на пут није кренуо ни Бориша Симанић, који ће радити по посебном програму до повратка екипе.

Тренер Црвена звезда Дејан Радоњић пред овај дуел истиче да Звезда своју шансу тражи у растерећености.

Очекује нас изузетно тежак меч против екипе која је још летос у прелазном року показала да су им амбиције изузетно високе и веће него ранијих година. Довели су играче који их чине тимом који може до врло високих позиција, показали схајне игре у појединим мечевима, имају и добар резултат и пласман на тебли, и ту нас чека тежак меч у Валенсији. Наше је да покушамо да одиграмо добро да будемо концентрисани, да будемо растерећени и да из те растерећености која долази из реалности, ако буде шансе, да покушамо да је искористимо.

Дејан Давидовац пред ово гоставање каже:

Валенсија је тим који је по мом мишљењу највише појачао, и ојачао свој ростер између две сезоне. Оно што је много важније, је да и својом игром и резултатима показују шта могу и да су вукли праве потезе тада. Довели су Вилијамса, Хермансона, Калинића, који игра сјајно и прави озбиљну разлику ове сезоне. Типична шпанска екипа која игра врло брзо, шутира доста тројки, играа у транзицији пуно, и на доста поседа. Покушаћемо да искористимо и информације Кина Колома који је играо тамо сезону и по, али наше је да се подижемо из утакмице у утакмицу, нисмо ни комплетни у Шпанији, али желимо да дођемо у прилику да направимо добар резултат – рекао је Давидовац.

Црвено-бели услед новонасталих околности и промене термина утакмице у Мадриду, остају у Шпанији након одиграног дуела у „Ла Фонтети“, а током викенда следи им пут у Мадрид на заосталу утакмицу са Реалом.

Меч 15.кола АБА лиге са Борцем је одложен, а термин након договора два клуба биће објављен накнадно.

У наредној недељи црвено-беле чекају велики напори, јер након Реала играју са Барселоном у Београду у петак, па путују у Бар на дерби меч АБА лиге са Морнаром (недеља).