Радоњић о новим појачањима Звезде

Јуче је био и више него буран дан за све Звездаше. Тим поводом тренер Црвене звезде, Дејан Радоњић за „Журнал“ детаљно је прокоментариосаo прва два завнично представљена појачања наше екипе ове сезоне.

Потписи дуа из Будућности Николе Ивановића и бившег капитена Звезде Луке Митровића подигли су велику прашину ових дана, а Радоњић истиче шта је било пресудно за њихов долазак:

Ради се о играчима за које верујем да ће помоћи Црвеној звезди да оствари циљеве у дугорочном периоду. Протеклих година, кроз нашу сарадњу, имао сам прилику да се уверим у њихове играчке и људске квалитете, сто је знатно олакшало процес одлучивања – истакао је трофејни стручњак.

Никола Ивановића и Дејан Радоњић поново ће сарађивати, након пуних 10 година.

Ивановић поседује велико искуство у Европи и АБА лиги. Играјући дуго на високом нивоу показао је да има оно што нам је потребно, као и да је спреман да одговори на велике изазове који су пред нама. Код њега сам препознао велики мотив и жељу, што се поклапа са амбицијама Црвене звезде.

Такође и Митровић је неко ко врло добро познаје систем рада који форсира тренер Радоњић и то је нешто што ће много значити наредне сезоне.

О Митровићу нема потребе превише трошити реци, поготово не о квалитету који је и у тек завршеној сезони правио разлику. Као играч који се афирмисао у Црвеној звезди и са њом за пет година освојио 10 трофеја, он одлично познајем систем на коме инсистирам, очекивања и амбијент. Што ће нам сигурно много значити.

Формирање екипе тек је почело, а неопходано је направити доста промена:

Као сто сам рекао, процес формирања екипе је у току. Разматрамо све опције и тражимо најбоља могућа решења. Не могу да будем задовољан чињеницом да је неопходно да направимо много промена. Знам да то није добро. Али, учинићемо све да превазиђемо те околности и пређемо границе реалног. А, реално је да у Евролиги будемо бољи него прошле сезоне и поставимо систем који ће из године у годину гарантовати искорак – истиче Радоњић за „Журнал“ и наставља о следећим корацима овог лета:

Процес селекције екипа практично је почео дан после изузетно тешке и успешне сезоне. Тражимо најбоља могућа решења која су нам доступна. Односно, тражимо играче који це помоћи Црвеној звезди да направи искорак у Евролиги где је прошле сезоне имала 10 победа. Разумљиво, незахвално је причати о конкретним именима, док су процес селекције и разговори са играчима у току. Али, уверен сам да ћемо на крају тог процеса, у складу да нашим могућностима, направити тим који це бити конкурентнији на евро сцени и који це имати више победа него минуле сезоне. Разумем велико интересовање јавности, али очекујем и да навијачи разумеју процес који је у току.