Радоњић пред ЦСКА: Идемо да дамо максимум

Kошаркаши Црвене звезде дан након велике победе над Жалгирисом имали су времена само да одраде један тренинг, ручају и крену пут Москве где их очекује велико искушење са екипом ЦСKА. Утакмица у “Мегаспорт Арени” у Москви игра се у петак од 19 часова.

Пред ову утакмицу тренер Дејан Радоњић каже:

Идемо на пут за Москву, меч против ЦСKА који сваке године напада врх и има исте циљеве, па тако и ове. Тим који је показао већ сада да је фаворит за освајање Евролиге. Пун је квалитета, искуства, трофеја и знамо да нас чека тежак посао. Биће потребно да будемо јако добри да бисмо парирали ЦСKА. Треба да видимо како ћемо да одговоримо на њихов квалитет, да видимо колико можемо да будемо конкуренти и на основу тога давати конкретне одговоре. Ситуација је таква да нисмо урадили све што смо планирали, надам се да ћемо што пре изаћи из проблема са повредама. Даћемо све од себе да покушамо да играмо најбоље што можемо. Знам против кога играмо, али идемо да дамо максимум. У сваком случају је боље отићи у Москву после победе него пораза” рекао је тренер црвено белих након одрађеног тренинга и непосредно пред пут у Москву.

Никола Ивановић: “Изузетно напоран и тежак распоред, међутим успели смо да победимо у квалитетној утакмици Жалгирис. Следи ЦСKА, оно што је битно је да држимо континуитет добре игре без обзира на неки крајњи исход меча. Морамо да играмо добро у оба правца и да држимо ниво. Генерално, ситуација је лоша гледајући повреде, скупљамо се, доста играча тренутно играју на позицијама на које нису навикли, прихватили смо то, навикли се, и иде добро. Свако пружа у овом тренутку и више него што је реално”

Дејан Давидовац: “Kао и сваке године екипа ЦСKА из Москве је у најужем кругу фаворита за освајање овог такмичења. У овом тренутку, на старту сезоне можда и најбоља екипа која је приказала највише на почетку сезоне. Даћемо све од себе да пружимо добру игру и дамо максимум, идемо свакако у добром расположењу у Москву након победе над Жалгирисом”

Екипа Црвене звезде враћа се у Београд у суботу у поподневним часовима, а већ у недељу од 21 сат очекује их и дерби 4.кола АБА лиге против Цедевите у хали „Александар Николић“.