Радоњић: Свесни смо чињенице да смо у Новом Месту имали доста лоших искустава

Након велике победе у Љубљани кошаркаше Црвене звезде већ сутра очекују нове обавезе у регионалном такмичењу. Победа Морнара над екипом Будућности довела је црвено-беле у позицију да сами одлучују о својој судбини, што их ставља у позицију да морају да победе последње две утакмице како би изборили прво место на крају лигашког дела АБА лига. Меч заосталог 18. кола регионалног такмичења са екипом Крке на програму је у уторак у Новом Месту са почетком од 18:30 часова.

фото: ккцз

Стратег црвено-белих, Дејан Радоњић истиче:

Очекује нас још један меч у Словенији у распону од 48 сати, након Љубљане имамо утакмицу у Новом Месту против екипе Крке којој је сваки меч од изузетне важности. Сигурно да ће изаћи на терен са великом мотивацијом да изборе опстанак у АБА лиги. Ми зато морамо пре свега добро припремити и онда и одиграти меч са великом енергијом и борбеношћу, свесни чињенице да смо у Новом Месту имали доста лоших искустава што нас додатно упозорава пред овај меч – рекао је тренер црвено-белих.

Један од најискуснијих играча Звезде, Марко Симоновић позива на опрез и максимални фокус:

Након утакмице у Љубљани, очекује нас гостовање у Новом Месту против екипе Крке која је и ове сезоне показала да може да одигра добре утакмице против свих тимова у АБА лиги, посебно на свом паркету и без обзира на име и квалитет ривала. Налазе се у борби за опстанак и сваки меч им је сада јако битан. Због свега морамо да одиграмо максимално ову утакмицу борећи се за сваку лопту и уз велику енергију – истиче Симоновић.

Одмах по завршетку утакмице у Словенији, црвено-бели се враћају аутобусом за Београд, а утакмицу последњег 26. кола регуарног дела сезоне играју у Задру наредног уторка 27.04. од 16 часова у дворани „Крешимир Ћосић“.