Радоњић: Желимо да одиграмо добар меч са енергијом

Kошаркаши Црвене звезде први меч у новој сезони Евролиге црвено-бели код куће играју против Жалгириса у среду од 19 часова, а за ту утакмицу десетковани тим Црвене звезде након одличног почетка сезоне, уз велику и бучну подршку са трибина жели и прву победу на домаћем терену!

Kлуб је у понедељак тачно у подне пустио карте у продају за ову врло важну утакмицу са литванским великаном, али и врло повољан Евролигашки пакет за 10 мечева који ће наш тим играти у најелитнијем евро клупском такмичењу у Арени. Црвено бели очекују велику подршку за премијерни меч у Арени у коју се враћају после годину и по дана, и та подршка би несумњиво била огроман ветар у леђа нашем тиму који има изузетно тежак распоред на старту сезоне и пуно проблема са повредама играча.

Са друге стране, Жалгирис је оформио добру екипу, а током претходне недеље променио и тренера, па је уместо Аустријанца Шилера стигао словеначки стручњак Јуриј Здовц:

Дејан Давидовац: “Екипа је променила тренера током прошле недеље и сигурно очекујемо реакцију, и то од доброг искусног тима који је изгубио прве две утакмице али нису баш имали лак распоред на старту. Очекујем тешку утакмицу у сваком смислу, посебно физички захтевну на терену. Ово ће бити потпуно другачији меч од оног у Лакташима из кога морамо да извучемо поуке, или Тел Авива где смо победили. У том смислу ово ће бити потпуно другачији меч где треба да се окренемо себи и нашој игри, и посебно игри у одбрани” рекао је Дејан Давидовац.

Тренер Дејан Радоњић: “Прва утакмица код куће за нас ће бити изазов да покушамо добром игром да дођемо до бодова и победе. Биће тешко Жалгирис је после два пораза у два меча променио тренера и видећемо реакцију тима на то. Ми са друге стране налазимо се у тешком ритму, посебно што имамо мањак играча у ротацији, као и оних који се враћају из повреда…Желимо да одиграмо меч са енергијом, искусан тим из Kаунаса ће казнити наше грешке, зато интервали добре игре морају да буду што дужи како би контролисали утакмицу. Подршка навијача нам је много потребна да дођемо до бодова…

Што се тиче састава, он остаје исти: “Играће ова екипа као и до сада, Цирбес је и даље ван, Лазић је у свом програму опоравк, Вајт није ту, тај мањак није мали, ово су играчи који врло значајни за наш тим, имамо и играче који су изашли из повреда и још увек нису на нивоу на који су нас навикли” рекао је тренер Радоњић и додао на крају:

“Наши навијачи, надам се да ће доћи у великом броју, сви они који се нађу у хали, значила би нам свима да подршка буде онаква каква зна да буде! тренутак је такав, ритам је такав, и противник који је квалитетан – много би нам значило да публика дође у што већем броју и пружи нам подршку” рекао је тренер црвено белих.

Будите уз екипу Црвене звезде у среду, навијајте спортски фер и коректно уз препознатљиву атмосферу коју правимо и која је јединствена у Европи. Помозите нашим момцима да дођу до важне победе на почетку нове евролигашке сезоне и приче, али подсећамо да је наш клуб у поршлости плаћао изузетно велике новчане казне због убачених новчића, упаљача и ролни папира које су у неколико наврата изузетно тежале нормално функционисање клуба.

Одмах након утакмице у Арени, цврено бели путују у Москву где их већ у петак очекује меч 4.кола са екипом ЦСKА,а већ у недељу од 21 сат и дерби 4.кола АБА лиге са Цедевита Олимпијом.

Kапије “Штарк Арене” отварају се у 17 часова у среду.