Радоњићев Бајерн немоћан против Звездине машинерије!

Кошаркаши Црвене звезде успешно су отворили 2020. годину савладавши екипу Бајерна из Минхена резултатом 93 – 63. У емотивном повратку бившег тренера Црвене звезде, Дејана Радоњића, на паркет Арене Звезда је пружила можда и најбољу партију ове сезоне. Осим громогласног дочека који су му приредили навијачи, тренер Радоњић неће имати ниједан други разлог за задовољство, с обзиром да је на терену од првог минута постојала само једна екипа на задовољство 16.824 навијача који су направили сјајну атмосферу.

Екипа Бајерна је отворила утакмицу преко Грега Монроа који је одмах показао раскошан квалитет у нападу на којем је градио своју НБА каријеру. Бивши центар Филаделфије, Милвокија и Детроита је одмах напао Огњена Кузмића и дошао је до брзих шест поена у рекету. Међутим, ни Огњен Кузмић му није остао дужан и такође је отворио утакмицу са својих шест поена (3/3 за два поена), а интезитет у одбрани унео је Бранко Лазић који је од самог почетка био веома активан на линијама додавања. Звезда је после почетне серије екипе из Минхена од 0-6, кренула у своју серију од 16-3, а осим Огњена Кузмића и Владимир Штимац је пружио фантастичну партију у рекету, отворивши меч са својих шест поена. Били Берон је у првој четвртини сјајно разигравао своје саиграче и у првих 10 минута је забележио четири асистенције.

На другој страни, мало шта је полазило за руком гостима из Немачке. Шут за три поена није функционисао а након изласка Монроа из игре, Бајерн није имао ниједну стабилну опцију у нападу. Покушао је Радоњић да унесе енергију у своју екипу увођењем бивших играча Црвене звезде, Демаркуса Нелсона и Матиаса Лесора, али је предност Црвене звезде наставила да расте и након слободних бацања Лоренца Брауна после непотребног фаула Петрија Копонена Звезда је стигла до прве двоцифрене предности и до коначног резултата у првој четвртини (25:13).

Наставили су црвено – бели са перфектном партијом и у другој четвртини. Прво је Дејан Давидовац везао седам поена, а затим је Владимир Штимац наставио тамо где је стао у првих 10 минута новим поенима из рекета. Бајерн се држао поенима Владимира Лучића и тројком Петрија Копонена, али је овај део утакмице био у знаку центарске линије Владимир Штимац – Марко Јагодић Куриџа који су разнели екипу Бајерна својом борбеношћу и игром на обе стране паркета. Колико су добру партију пружили говори и податак да су обојица заједно дали 17 поена и да нису имали ниједан промашај из игре!

Притом, Јагодић Куриџа је имао фантастичан потез када је на ниском посту окренуо Зипсера и атрактивно закуцао. Прилику да постигне своје прве поене у дресу Црвене звезде добио је и Кевин Пантер који је везао својих пет поена, а на паркету се нашао и Никола Јовановић који ипак није успео да забележи поене у првом полувремену. Екипа Дејана Радоњића је мало шта могла против овако располежене Црвене звезде, једини који је пружио добру партију је Грег Монро који је убацио 14 поена у првом полувремену. Публика у Арени је уживала у савршеној игри наших кошаркаша и 22 поена разлике за Црвену звезду на крају првог полувремена (53:31).

Кошаркаши црвено – белих су у трећој четвртини успорили темпо игре и уследио је период у коме нисмо видели пуно поена, али са друге стране наши играчи су наставили са одличним послом у одбрани и нису дали ни гостима да се распуцају. У нападу, Звездину игру је носио Били Берон који је своје прве поене постигао на почетку ове деонице, а затим је наставио у истом ритму погодивши још једну тројку и полагање (укупно осам поена).

Међутим, осим Берона наши кошаркаши нису успели да дођу до ритма у нападу, али као што смо већ напоменули, ни екипа Бајерна није имала ритам у нападу и није успела да надигра нашу екипу ни у овом периоду игре. Звезда је успешно одржавала предност на око 25 поена разлике, а навијаче је обрадовала и тројка Чарлса Џенкинса из ћошка са којом се отишло на паузу пред последњи период игре (71:46).

Гостујућа екипа је у потпуности капутилирала у последњој деоници и предност је нарасла врло брзо на преко 30 разлике. Прилику да покаже своје нападачке квалитете имао је и Кевин Пантер са својих десет поена у овој четвртини.

Најефикаснији играчи у екипи Црвене звезде били су Кевин Пантер и Лоренцо Браун са по 15 поена, 13 поена је убацио Владимир Штимац уз шест скокова, а исти број поена је имао и Дејан Давидовац који није имао ниједан промашај из игре.