Распуцана Звезда – пукла петарда у Бачкој Паланци!

У 37. колу првенства Црвена звезда је на гостовању у Бачкој Паланци савладала екипу ОФК Бачке резултатом 5:0 (4:0) и тако се изједначила са генерацијом 1999/00 са 105 бодова у једној сезони, максималан учинак једне екипе у историји фудбалског клуба. У првом делу сусрета су се истакли Гејлор Канга и Жељко Гаврић који су својом игром донели потпуну доминацију на терену и тако обрадовали све навијаче црвено-белих.

Фото: ФКЦЗ

I. ПОЛУВРЕМЕ

После убедљиве победе над Златибором у недељу, Дејан Станковић је поново промешао карте и извео следећи тим – Поповић, Срнић, Панков, Дегенек, Гобељић, Петровић, Николић, Канга, Вукановић, Гаврић и Павков. За разлику од претходног сусрета играли су 5 различтих играча од старта – Панков уместо Милуновића, Гобељић уместо Родића, Канга уместо Санога, Вукановић уместо Бена и Павков уместо Фалћинелија. У задњих месец дана Звездин тренер форсира играче из наше школе фудбала. Ово је пета узастопна утакмица у којој су почели тандем Николић-Петровић и трећа узастопна утакмица Жељка Гаврића.

Фото: ФКЦЗ

У првих 15 минута екипе су одмеравале снаге и није било великих шанси. У том тренутку Звезда је преузела иницијативу до краја првог полувремена и већ у 15. минуту дала гол после брзог прекида Николића ка Канги, који је једноставним центаршутем нашао Павкова за леп гол главом. У тим тренуцима ОФК Бачка није могла да изађе из своје половине и напади су се ређали најчешће преко Канге. У 24. минуту Канга је лепо проиграо Гаврића који се убацивао са левог крила и Жељко је рутински матирао Милојевића за 2:0. Осам минута касније, Звезда је извела корнер и после  комбинације Канге и Николића уз заставицу лопта је стигла до Петровића на ивици казненог простора. Његош је шутно својом карактеристичном, снажном силазном путањом и лопта је завршила у мрежи противника за 3:0. Само четири минута касније Канга је поново проиграо Гаврића у сличној акцији као код другог гола и Гаврић је поново матирао Милојевића за свој други гол и 4:0. Ово је била Кангина трећа асистенција на сусрету. Мреже су мировале до краја полувремена.

Фото: ФКЦЗ

II. ПОЛУВРЕМЕ

На почетку другог полувремена Станковић је изабрао да уведе Ел Фарду Бена и Александра Катаија на терен. Овим потезом видљиво је да Станковић тражи минуте Бену и Катаију како би били спремни за финале Купа. Заменили су маестралног Кангу и Вукановића. У наставку утакмице Звезда је наставила да прети и у 53. минуту имала добру шансу кад је Катаи проиграо Гобељића који се лепо убацио из другог плана, али лопту Гобељића нису добро прочитали Бен и Павков.

Фото: ФКЦЗ

У 63. минуту видели смо троструку измену на терену, карактеристично у задње време од стране нашег стручног штаба. Ушли су Гајић, Иванић и Фалћинели, а заменили су Срнића, Гаврића и Павкова. У 71. минуту Звезда је запретила из корнера, али Панков шут главом није био довољно прецизан. У наставку видели смо пар добрих дриблинга Катаијa и задњи гол на сусрету кад је Николић лепо проиграо Иванића који је ушао у шестнестерац и дао гол у супротни угао мреже ниским шутем. Ово је Иванићев 20 гол ове сезоне у свим такмичањима. Прате га Катаи са 18, Бен са 16, Фалћинели са 13, Павков са 13 и Гаврић са 8.

ЗВЕЗДА НАСТАВЉА КА РЕКОРДИМА

Са ових три бода наш тим се изјендачио са генерацијом 1999/00 са максималних 105 бодова у једној сезони. Звезди ће бити потребан бар један бод у задњем колу против Металца да заврши сезону непоражена и да постави нови рекорд. Са стране постигнутих голова овом „петицом“ наш тим је постигао укупних 109 голова у првенству ове сезоне. Црвено-белима у задњем колу ће бити потребни два гола да се изједначи или три гола да постигне нови државни рекорд који је 111 голова.

У последњем колу првенства Црвена звезда дочекује Металац из Горњег Милановца на стадиону „Рајко Митић“ у среду, 19. мајa.