РСБ анализа: Ко ће почети од старта?

Опција је много, Владан Милојевић на слатким мукама…

Говорили су челници Црвене звезде како је потребан широк играчки кадар како би се одржао једнак ниво игара на више фронтова. И заиста се то показало као погодак јер су многи играчи имали огромну минутажу у првенству а нешто мању у Европи, али је исход и учинак увек био исти и Црвена звезда има 9 бодова више од свог првог пратиоца Радничког из Ниша. Сада када је европска сезона завршена, упркос неким одласцима, тај велики број играча је додатно проширен играчима попут Милуновића, Гајића, Иванића и Јирке. Делује да Црвена звезда може саставити два једнака тима и да би се оба борила за прво место на табели у домаћем такмичењу. Владан Милојевић има никад шири и никад квалитетнији састав на располагању, и биће на слатким мукама када буде мора одлучити којих 11, па чак и 18, ће бити одабрано за утакмицу.

ПОВРЕДЕ КРОЈЕ САСТАВ

Познато је од раније да наш тим има одређених проблема са повредема. Ту се пре свега мисли на Родића, Гобељића и Јованчића. Сва тројица би се нашла у протоколу да су здрави али ће ипак још увек водити борбу са временом и питање је да ли ће се Родић и Гобељић опоравити на време. Недостатак опције на позицији левог бека, на којој су углавном играли Родић и Гобељић, лансирао је појачање Милана Гајића у стартну поставу и за сада се показао одлично и на претходној утакмици је постигао и први гол. Евентуални повратак Јованчића ће утицати на Чаушића и Иванића, а може и проузроковати даља померања у везном реду.

ОПЦИЈА 1

Борјан – Стојковић, Савић, Милуновић, Гајић – Јовичић, Јованчић – Бен, Марин, Симић – Боаћи

Прве најаве кажу да је Јованчић близу потпуног опоравка и да ће заузети своје место у суботу. То би значило да се Горан Чаушић сели на клупу, али и да ће Мирко Иванић шансу чекати са исте. Одбрана се врло вероватно неће мењати а сачувана је мрежа на две досадашње утакмица.Јовичић је готово сигурно зацементиран у стартној постави након добрих уводних партија овог пролећа. Симић је такође био у предности у односу на Вукановића и Јирке, почео је обе утакмице до сада и најближи је стартној постави од свих крилних играча. Боаћи и Бен ће се такође вратити у стартну поставу након што су прескочили меч са Радником.

ОПЦИЈА 2

Борјан – Стојковић, Савић, Милуновић, Родић – Јовичић, Јованчић – Бен, Марин, Јирка – Боаћи

Родић и Јирка су веома добро сарађивали на припремама, и сада би могли поновити ту сарадњу уколико се Родић опорави а Јирка добије шансу од старта. Партизановог десног бека Немању Милетића карактеришу снага и брзина па постоји бојазан да би доста лакше затворио Симића него Јирку који је показао импозантну експлозивност и брзину као и снагу у дуелу па би се по први пут могао наћи у стартној постави у нашем клубу.

ОПЦИЈА 3

Борјан – Стојковић, Савић, Милуновић, Гајић – Јовичић, Иванић – Бен, Марин, Симић (Јирка) – Боаћи

Уколико се процени да Јованчић није довољно спреман а да Чаушић не игра на потребном нивоу, шансу би могао добити Мирко Иванић на позицији централног везног. Иако по вокацији офанзивни везни, није Иванићу страно да одигра нешто повученије јер је у питању интелигентан и одговоран играч, а са њим би добили мирноћу у изношењу лопте и додатну креативност из другог плана.

ОПЦИЈА 4

Борјан – Стојковић, Савић, Милуновић, Гајић – Јовичић, Чаушић – Бен, Иванић, Марин – Боаћи

Још једна опција је да Чаушић почне као централни везни као и до сада, али да Марко Марин оде на позицију крила како би Иванић играо иза шпица. Играо је Марин на позицији крила и претходни дерби али је стално улазио у средину како би се ослободио Милетића па остаје питање да ли ће га Владан Милојевић померити из централног дела.

КО ЋЕ ИСПАСТИ ИЗ ПРОТОКОЛА?

Делује да се неки од играча који су добили шансу претходним утакмицама неће ћак ни наћи у протоколу. Ако узмемо у обзир да су на клупи сигурни голман Поповић, Срђан Бабић, Ерик Јирка или Вељко Симић, и Милан Павков, остаће још три места за која ће се борити остали играчи. Горан Чаушић ће заузети једно од тих места ако се Јованчић врати у стартну поставу, а врло вероватно ће и Мирко Иванић остати на клупи и чекати прилику у другом полувремену. Задње место на клупи ће попунити или један од бекова, или неко од офанзиваца Јовељић или Вукановић. Лоренцо Ебесилио ће вероватно остати ван протокола због правила о странцима као и нешто слабије партије на претходној утакмици.