РСБ интервју са Џоном Маном: Стално гледам Делије на Јутјубу

После одласка Душка Пијетловића из редова првака Европе, било је јасно да Црвена звезда мора да се окрене тражењу нових појачања на центарској позицији. Црвено-белу капицу у наредној сезони на овој позицији носиће новајлије Никола Вукчевић коме атмосфера на ватерполу на овим просторима није страна, и Џон Ман, који ће се тек упознати са пакленом атмосфером коју праве „Делије“.

Био је гост Србије као члан репрезентације САД на припремном турниру за Светско првенство, на ком је руководство црвено-белих могло да се увери у његове квалитете. Дилеме није било да ће Ман појачати црвено-беле, квалитет је потврдио и у Барселони, а преостаје му да се докаже и у клубу, који има изазов да одбрани триплу круну у наредној сезони. Свестан је изазова, али и да га чека атмосфера на коју до сада није навикао, и која је у претходној сезони била фактор успеха.

Добро дошао у Београд. Стигао си пре пар дана, какви су ти први утисци о граду и Црвеној звезди?

Драго ми је што сам овде. Долазио сам и раније са репрезентацијом САД, а имам и пуно пријатеља из Америке који живе овде. Лепо је бити у Београду, прелепо место. После САД и Барселоне где сам играо још један фантастичан град. Пре свега баш ми се свиђа јер је велик, а има доста традиције и историје и биће лепо живети овде.

Представи се мало великом броју навијача Црвене звезде, да сазнамо нешто чега нема на интернету?

Много волим музику, она ми је друга страст поред ватерпола. Такође, гледам доста клипова по интернету и морам рећи да сам стално гледао навијаче Звезде на Јутјубу и веома сам узбуђен што ћу играти пред таквом публиком и за такву публику.

Таква атмосфера није уобичајена за ватерполо, вероватно једва чекаш први меч?

Никад тако нешто нисам видео на ватерполу, чак ни на Олимпијским играма. Узбуђен сам, због њих ћу играти са душом и великом енергијом.

Звезда је прошле сезоне освојила три трофеја и од ње се увек очекују победе. Како ће на тебе утицати тај притисак?

Да, да упознат сам са тим. Зато сам и дошао у Звезду. Нисам овде само због сјајног тима, одличног тренера и саиграча, већ зато што хоћу да побеђујем и ово ми је најбоља прилика за то у Европи. Хоћу да освајам трофеје и са Звездом то могу.

Да ли мислиш да ће ти језик представљати неки проблем, једини си странац у тиму?

За сада не знам, кратко сам овде. Али мислим да ће бити све у реду, јер су сви супер, Срби су одлични домаћини и до сада су сви сјајни према мени. А као што рекох, имам доста пријатеља Американаца овде тако да верујем да ћи бити све како треба.

Био си врло успешан у свом колеџ ватерполо тиму, приближи нам мало ватерполо у САД.

Тамо нема клубова као овде и врхунски ватерполо је повезан са универзитетима. Међутим они имају дугу традицију, велику базу навијача и увек је част кад можеш да играш за неки колеџ управо због тога.

Шта мислиш о саиграчима у Звезди?

Тешко је то оценити после једног тренинга, али знам њих доста из репрезентативног ватерпола. Све су то сјајни играчи и биће част играти са њима.

Која је порука навијачима пред следећу сезону?

Надам се да ћемо освојити све што можемо и пожелимо. Нек знају да ћу увек давати свој максимум да би Звезда побеђивала, јер зато сам овде, желим победе. Узбуђен сам што ћу играти за вас.

РСБ ФОРУМ!