РСБ оцене: Бајерн Минхен – Црвена звезда

Црвена звезда стартовала је поразом у Минхену. Наш тим је поражен са 3:0.

Милан Борјан   8 – Још једном је Звездина јединица отворила утакмицу на најбољи могући начин и унела сигурност у екипу. Поново је проживљавао канонаду ка свом голу, али по ко зна који пут показао каква је класа. Код првог гола био је немоћан и остављен на милост и немилост од стране Жандера. У наставку наставио да брани на елитном нивоу. Ништа није могао код примљених голова.

Марко Гобељић    6 – Тежак задатак за Звездиног војника. Под великим притиском је био од стране Перишића. Одлично реаговао средином првог полувремена када је уклизао хрвтском репрезентативцу и спасао сигуран гол. Ипак, није успео да испрати Перишића код првог гола када је испао на финту Хрвата, који је одлично заврнуо лопту ка другој стативи. У наставку до 80. минута релативно сигуран, а онда велика грешка и поклоњен гол Бајерну за 2:0.

Немања Милуновић  6,5  – Опет отвара меч грешком и даје лопту противнику у ноге. Када је скок у питању, ту доминира, али и даље постоји проблем на „земљи“. До краја полувремена се консолидовао и добро одиграо у дефанзиви. Сарађивао је добро са Дегенеком и углавном је сваки скок добио. Ипак, у наставку поново отвара меч кардиналном грешком за коју треба да захвали Борјану што је прошла некажњено.

Милош Дегенек   6,5 – Сигурно играч с највећим срцем у екипи. Ушао је у меч без респекта и стрха и тако одиграо до краја. Био је сигуран у последњој линији, одлично читао игру и крпио рупе које је правио Жандер. Међутим, у наставку је физички пао што је резултирало изгубљеним дуелима.

Жандер  5,5 – Звездин Бразилац је тотална енигма. Направи добар потез, па велику грешку и направи кардиналну грешку код првог гола. Евидентно је да нема страх да иде напред, да уклиза, али велики је проблем покривање и маркирање играча и простора. Без концентрације и фокуса на моменте, што скупо кошта екипу. Слаба издања Звездиних бекова вечерас.

Хосе Кањас   6 – Одиграо је Шпанац на искуство и године озбиљног играња на интернационалном нивоу, међутим Звезди је он данас требао на другачији начин. Требао је да стане на лопту и смањи притисак Бајернових везиста, као што је радио на моменте у другом полувременену.

Душан Јованчић    5,5  – Кренуо је сјајно, али како је одмицала игра ишао ка очају. Тако је изгледао меч Звездиног везисте. На моменте се ослободи тројице играча Бајерна и отвори контру нашем тиму, а у следећем нападу изгуби лопту на тридесет метара од гола. Имао је три озбиљне грешке које на срећу нису коштале наш тим. Због тога је и замењен у 60. минуту.

Раџив ван Ла Пара   6 – Приметно је да се Звездино крило није још увек уклопило у тим. Види се квалитет код њега, да уме да отвори страну и створи простор саиграчима, али није успевао да испрати у оба правца задатке које је добио од шефа. У наставку се подиграо, дуплирао на страни и покушавао да направи вишак на левој страни.

Марко Марин   6 – Звездин маестро је имао велику жељу да се покаже пред „домаћим“ аудиторијумом. У сваком нападу је имао удела, али на моменте је то изгледало и непотребно, пошто Звездина игра већим делом изгледа као да само њега гледају саиграчи и да желе што пре да се ослободе лопте пославши је у његов посед. Имао је најбољу прилику за изједначење у 77. минуту, али је лопта прошла поред гола за пар центиметара.

Матео Гарсија   6 –  Није имао простора Аргентинац да распламса врелу крв код себе. Помагао је Гобељићу у дефанзиви, али у нападу није могао да дође до изражаја, иако је имао жељу да се покаже на највећој позорници. Учествовао код најбоље прилике за наш тим.

Милан Павков   6 – Трудио се Звездин нападач са Зулеом и Паваром одсечен од остатка тима. Носио се са торњевима бавараца, али није имао адекватну подршку. Доста се и потрошио, па је у појединим моментима и лоше реаговао.

Измене:

Милош Вулић од 60. минута   6 – Први минути за Звездиног везисту у Лиги шампиона. Заемнио је индиспонираног Јованчића и показао да има материјала за више минута у Звездиној игри. Ипак, евидентно је да му фали доста искуства и чврстине за овај ниво.

Ричмонд Боаћи од 70. минута   6 – Жељан је био игре популарни Боћковић. Трудио се, тражио лопту да што више иде ка њему, али није било простора за нешто више од пар одличних потеза.

Алекса Вукановић од 80. минута – Мало времена проведених на терену.

Владан Милојевић   6,5 – Покушао је Звездин стратег да сакрије мане свог тима, али му је повреда Родића доста кварила планове пред овај меч. Држала се Звезда у животу никад дуже у Европи када је Лига шампиона у питању, али мора да поради да тим буде убитачнији када је напад у питању. Након шансе Марина и грешке Гобељића код другог гола, дошло је до распада екипе што је резултирало и трећим голом за баварце.