РСБ оцене: Црвена звезда – Бајерн Минхен

Фудбалери Црвене звезде су доживели најтежи пораз у историји у Еврокуповима и један од најтежих пораза у историји клуба. РСБ ће мало променити начин оцењивања овај пут па ће оцене ићи у распону од 1 до 10.

БОРЈАН 7 Најбољи појединац нашег тима на овом мечу. Одбранио је неколико зицера и још гомилу шутева Бајерна. Могао је боље код четвртог гола Бајерна, али је тад утакмица увелико била решена.

ГОБЕЉИЋ 4 Није разбијен као колега са друге стране Родић. Без било каквог офанзивног учинка сем једног центаршута на почетку другог полувремена. Утопио се у сивило као и цела екипа.

РОДИЋ 1 Разбијен у потпуности. Павар, Коутињо, Коман, сви су смењивали по десној страни Бајерновог напада и сви су „брисали“ патос са њим. Очајна партија репрезентативца Србије.

МИЛУНОВИЋ 1 Очајан у сваком смислу. Левандовски се поигравао са њим и Дегенеком током целог меча. Спор, неокретан и тром.

ДЕГЕНЕК 1 Још гора партија него Милуновићева. Константна испадања и лоша постављања. Промашио је неколико лопти, а играчи Бајерна су константно користили простор иза његових леђа. Најгора утакмица репрезентативца Аустралије у нашем дресу у оба мандата.

КАЊАС 1 Шпанац је опет био инфериоран у дуелу Лиге шампиона. Није могао никако да се избори са физички и технички играчима везног реда Бајерна. Неретко лоше постављен и статиста у „шеви“ Бајерна.

ПЕТРОВИЋ 1 Као и Кањас, тотално прегажен од везног реда Бајерна. Очајно постављање у скоро свакој ситуацији. Ово му је већ трећа утакмица у Европи и доказ да мора још пуно да ради на себи да би био играч за будућност клуба и евентуалну „масну“ продају.

ГАРСИЈА 1 Тотално неупотребљив је био најскупљи играч у летњем прелазном року нашег клуба. Инфериоран у сваком смислу. Саплитао се од лопту, није могао ни једноставан дриблинг да направи а камоли пробије Дејвиса који и није леви бек. Гомилу лоших одлука је донео. Веома, веома скромно за неког ко је требао да буде превага у Европи.

МАРИН 2 Тотално невидљив и неупотребљив. Наш тим никако није успевао да пренесе лопту на противничку половину. Био је константно одсечен а и кад је имао лопту у ногама бирао лоша решења и није имао ни подршку саиграча.

ВУКАНОВИЋ 2 Велики промет а никаква зарада. Борбен и доста је претрчао али није могао иако физички јачи да изађе никако на крај са дефанзивцима Бајерна који су га лако уштоповали.

БОАЋИ 7 Најбоља партија репрезентативца Гане у нашем дресу у мечевима Лиге шампиона. Једини је нешто покушавао и није имао с ким да игра. Одложио одлично пар лопти у оба полувремена, није падао као раније, носио се са Боатенгом и Мартинезом и био заиста понајбољи играч нашег тима.

ВУЛИЋ – Утопио се у сивило.

ИВАНИЋ – Утопио се у сивило.

ПАНКОВ – Утопио се у сивило.

ТРЕНЕР ВЛАДАН МИЛОЈЕВИЋ 1 Човек који нас је увео за 3 године у 3 групне фазе Европкупова. Од тога у две Лиге шампиона, човек који има 12 од 12 у европским квалификацијама је доживео да његова Звезда доживи највећи дебакл у историји клуба. Крив је колико и људи у клубу који жмуре, крива је селекција играча која не може да испуни његове прохтеве. Мора да постоји доза самокритике. Ово није она његова Звезда, чврста екипа која зна шта хоће. Мора да се види шта и како даље, јер овако очигледно више не иде.