РСБ оцене: Црвена звезда – Каират

Феноменално издање Црвене звезде у реванш утакмици другог кола квалификација за Лигу шампиона. Убедљива победа од 5:0 и рапсодија момака у црвено – белом.

Милан Борјан 7 – Капитен нашег тима није имао тежак посао вечерас, али је све ударце у оквир гола смирено укротио и тако додатно уливао сигурност нашој екипи. Није било потребе да вади кестење из ватре, али је свој део послао одрадио на нивоу.

Марко Гобељић 7 – Звездин универзални војник се поново јавио на дужност. Одличних сат времена игре, иако није у првом плану од старта сезоне. Одлично је заменио Гајића, фантастично се допуњавао са Фалком и покривао игру у оба правца. Глупо зарађен жути картон и нешто о чему мора да води рачуна.

Радован Панков 7 – Смирен и сигуран. Одлично се слагао с Александром Драговићем. Имао је и лакши део посла, пошто није било Кантеа, док му Вагнер Лав није правио проблем на вечерашњој утакмици.

Александар Драговић 8.5 – Александар Велики! Огромна је привилегија и част гледати репрезентативца Аустрије у нашем дресу и треба уживати ове сезоне у његовим партијама. Прави лидер и командант екипе. Давио је нападаче Каирата читавим тереном, а хајлајт меча је асистенција Дионију, када је одузео лопту Вагнер Лаву на противниковој половини и спољном упослио нашег нападача. Фантастична партија.

Милан Родић 8 – Поново је Милан Родић на „европском фул моду“. На првој утакмици се мучио са деснокрилним нападачем Каирата, али данас смо гледали тотално супротну причу. Изашао је високо Родић, био је права помоћ Катаију, успео да упише и асистенцију за гол.

Секу Саного 7 – Мирна партија нашег везисте. Био је прави осигурач нашим офанзовцима и лако излазио на крај са везистима Каирата.

Гелор Канга 7.5 – Омалени везиста није уписао гол или асистенцију, али је одлично диктирао темпо наше игре, поготово у првом полувремену, када је требало успоставити доминацију и превагу на терену. Држао је кључеве игре у својим ногама и показао због чега је био газда на терену.

Филипо Фалко 9 – Фантастична партија италијанског фудбалера. Летео је тереном, показао феноменалну технику и вероватно скинуо огроман терет са леђа постигнутим голом. Лопта му се лепила за ногу, одлично сарађивао са Гобељићем и осталим нападачима. Могао и до још неког гола. Ово је партија због чега је доведен у Звезду.

Мирко Иванић 8.5 – Кренуо је спорије, али се разгоропадио од средине првог полувремена, где је одличну партију крунисао голом на старту наставка другог дела игре. Одлично комбиновао са Катаијем, Кангом и Фалком. Одлично се снашао на позицији иза нападача.

Александар Катаи 10 – Звездин мађионичар је поново пуштао кишу на Маракани. Играла се фудбала Звездина десетка и постигла два маестрална поготка, где је од изузетне важности био први. Био је жељан игре, свуда га је било. Лако је Звезди када је Катаи на нивоу.

Лоис Диони 8.5 – Звездин „рогоња“ је жив. Иако је кренуо слабо, изгубио првих пар дуела, снажни нападач је растао као квасац из минута у минут. Како је време пролазило, издигао се из пепела и показао чиме све располаже. Гол га је пробудио и упалио ватру у њему. Стално је нападао дефанзивце, пресинговао по читавом терену, одигравао из прве, а да се ослобађа притиска, показала је штикла коју је протурио кроз ноге ривалу, док је држао двојицу играча на леђима. Одлична партија Француза и наговештај уласка у форму.

Измене:

Гајић од 58. мин  6 – Наставио је Гајић да оптерећује десну страну терена, понављао се попут Гобељића, имао пар покушаја из даљине, али није био прецизан.

Ел Фарду Бен од 68. мин  6.5- Иако је на терену провео 20-ак минута, могао је да се упише у листу стрелаца. Поново није имао среће и погодио је оквир гола. Наставио је да гура лопту напред и да напада гол, иако је ритам утакмице евидентно опао од 70-ог минута.

Никола Крстовић од 68. мин. 6 – Млади нападач је пун енергије и показао је велику жељу од када се нашао на терену. Могао је да реагује боље у неким ситуацијама, али ће му искуство играња у Европи, доста значити у фудбалском сазревању.

Марко Лазетић од 78. мин.  – Велика част за младог момка да дебитује на европској сцени. Физичком конституцијом не личи на тинејџера и ту снагу демонстрирао пред крај утакмице када је створио шансу за гол. Ипак, ушао је пред крај меча, када је ритам игре добрано опао, те није имао прилике да се више искаже.

Ненад Крстичић од 78. мин – Попут младог саиграча, ушао у спор ритам меча. Ипак, покушао је да настави где је Канга стао, те је гурао лопту напред, а имао је и добру прилику за гол када му је сигуран гол изблокиран.

Дејан Станковић 10 – Након прве утакмице је прихватио критике и рекао да је он крив. Тиме показао величину и значење Црвене звезде. Вечерас је осетио и наредио тоталну офанзиву. Ставио Катаија и Фалка на крила, који су били млазни погон за тим Звезде. Канга и Иванић су добили тако простор у централном делу, док је осетио колику енергију носи Диони и гурнуо га у ватру испред Бена. Све је вечерас радило као подмазано и Станковић је заслужио највишу оцену.