РСБ оцене: Црвена звезда – Тотенхем

Тотенхем је декласирао Црвену звезду на стадиону „Рајко Митић“ пред 42 хиљаде гледалаца са 4:0. Оцене игре наших играча можете прочитати у наредним редовима.

БОРЈАН 5.5 Није крив ни за један гол. Остатак посла је одрадио у свом стандардном маниру.

ГОБЕЉИЋ 5.5 За директног чувара је имао Сона и самим тим није се упуштао претерано на противничку половину. Одрадио је коректан посао у дефанзиви али је исто тако био лоше позициониран кад се дешавало да није имао играча којег чува. Изашао на полувремену.

РОДИЋ 5.5 Тотално бесприметан у офанзивном смислу. У дефанзиви солидно издање. Опет се чини да је играо ровит, и под хитно медицинска служба мора решити његово здравствено стање, јер ипак Лига шампиона не трпи такво физичко издање било ког играча.

МИЛУНОВИЋ 6 Добра партија Немање Милуновића који има најбољи период своијих игара од како је зимус стигао на „Маракану“. Тачан, миран и добар у ваздушним дуелима.

ДЕГЕНЕК 6 Солидна партија Звездиног дефанзивца. За први гол пола екипе сноси одговорност јер није нико очистио опасност испред гола. Он и Милуновић су били најбољи део Звездине екипе вечерас, али нису били криви за голове јер су остављени били на милост и немилост Тотенхемових офанзиваца.

ЈОВАНЧИЋ 5 Опет јако лоша партија Звездиног великог адута из прошле сезоне који је у овој скроз непрепознатљив. Лига шампиона за њега је ове сезоне други универзум, јако споро размишља, доноси гомилу лоших одлука а вечерас је био кључни кривац за први гол Тотенхема кад је изгубио чисту лопту и отворио полуконтру Тотенхема. Извиждан са западне стране нашег стадиона.

ПЕТРОВИЋ 5.5 Дефинитивно бољи део дефанзивног бедема везног реда нашег првака. Није се уплашио иако је имао деби у стартној постави против великог ривала. Имао је одређене грешке и био је несигуран у брзини размишљања али се трудио и био јако активан сво време. Погледом испратио свог играча приликом првог гола „певаца“. Има кредит јер је млад и дебитант на овом нивоу. Звезди ће значити Његош Петровић у наредним годинама и ово је све одрастање за њега као и за наш клуб.

МАРИН 5.5 Велики промет, мала зарада. Доста покушавао, солирао, али бирао и погрешна решења. Покетино га је отерао од гола и није био опасан како зна да буде, али нису га руку на срце ни саиграчи исоратили у офанзивној игри.

ВАН ЛА ПАРА 5.5 Још једна солидна партија Звездиног последњег појачања. У Лондону је био најбољи играч наше екипе, а и у узвратној утакмици једна од светлијих тачака. Имао је велики зицер кад је погодио стативу  и не треба његову игру која је била сасвим солидна гледати кроз призму тог промашаја. Дефинитивно је Звезда је дочекала његове боље партије.

ГАРСИЈА 5.5 Једна од бољих утакмица у Лиги шампиона омаленог аргентинца. Једноставно физички није могао да се носи са дефанзивцима Тотенхема, али је покушавао и ишао до краја у свакој ситуацији где је био инфериоран. Његова упорност се исплаћивала код ситуације кад је Павков промашио зицер. На почетку другог полувремена кад је Звеезда имала ситуацију 2 на 1 доделио млак пас ка Павкову и тако упропастио шансу из које је Звзеда могла до изједначења.

ПАВКОВ 5 Јако лоша партија Звездиног горостоса у шпицу на његов „Павковдан“.  Промашен зицер код 0:0 у оваквим утакмицама има велику тежину. Својим голом је могао да одведе утакмицу у тотално други смер. У игри је доста грешио а и пред Тотенхемов други гол је изгубио лопту после којег је отворена котра. Упропастио је контру на почетку другог полувремена, кад је очајно упослио Марина и наговестио суноврат нашег тима који је после и уследио.

ЖАНДЕР 5 Тотални „fail“ је било убацивање Жандера на позицију десног бека. Мало је рећи да се Бразилац није снашао на истој. „Камповао“ је високо и сва 3 гола Тотенхема су практично пала у другом полувремену преко његове стране.

КАЊАС – Ушао кад је све било решено и није било реално да значајно промени ствари на терену.

БОАЋИ – Слично као и Кањас, али је био бољи, учествовао је у игри, враћао се да помогне својим саиграчима, сачувао пар лопти али није могао значајно променити ствари на терену.

ТРЕНЕР ВЛАДАН МИЛОЈЕВИЋ 5.5 Ретко кад Звезда под патронатом Владана Милојевића прима оволико голова као у претходних 3 месеца. Дефинитивно нема сређену дефанзиву у својој екипи, која је увек основа за поставку утакмица својих екипа. Екипа изгледа дефанзивно инфериорно а недостаје и тркачких способности којих нема не би ли се парирало физички јачим противницима као што је Тотенхем. План игре је био добар, извео је чвршћу екипу у везном реду него у Лондону, не би ли одговорио физици Ндомбелеа и Сисокоа, али није могао да утиче на грешке и одсуство реализације код његових нападача. Научиће штошта после ова два бродолома од Покетина.