РСБ оцене: ХЈК-Црвена звезда

Црвена звезда се пласирала у треће коло квалификација за Лигу шампиона.  Пораз (2:1) у престоници Финске може да буде добра опомена пред наставак такмичења у Европи.

Борјан 6 – Није крив ни за један од два гола, оно што је било до њега је одрадио. Опет је константно учествовао у крађи времена, и убијао темпо утакмице. Некад одговора, некад баш и не.

Стојковић 5.5 – Није се претерано истицао офанзивним карактеристикама , али је дефанзивно урадио оно што је било до њега до саме надокнаде времена када је неопростиво кикснуо и оборио себи оцену значајно. Недопустиво понашање и пуштање Рискија да му се прикраде иза леђа, не сме да се понавља у наставку такмичења.

Милуновић 7 – Коректна партија звездиног горостоса. Екипа је примила два гола, али он није крив ни за један.

Бабић 6.5 – Снижена му је оцена од реалне, јер је морао агресивније да уђе у дуел са стрелцем првог гола финаца. Имао је заостатак од 3 метра али је прелако испао и примљен је погодак који је унео нервозу у наш тим. Остале задатке је извршио коректно и чак пресеко неколико кључних пасова финаца у последњој трећини терена.

Родић 6.5 – Понајбољи играч Црвене звезде у првом полувремену.  Дефинитивно се пробудио из „пролећног сна“. Погрешио је код гола ХЈК-а, нашао се сам стицајем околности међу тројицом играча ХЈК-а, који су му лако узели лопту и казнили нашу екипу. Офанзивно је био добар. давао ширину у Звездином нападу, послао неколико употребљивих центаршутева, после једног је Бен пропустио најбољу прилику у првом полувремену.

Кањас 6.5 – Он и Јованчић су држали Звездину игру испред задње линије. Одлично поствљен али не и довољно конкретан са лоптом  у ногама. Очекују се пуно боље партије у наставку квлификација од шпанца.

Јованчић 8 – Одличн партија нашег везњака, поготово у дефанзивном смислу а стигао је и да да гол и обезбеди Звезди пролаз у треће коло. Није грешио у пасу и играо је једноставно, чим тако игра и не  упушта се у разне компликације, онда показује оне игре са почетка прошле сезоне. Много је претрчао и био можда и играч утакмице у нашем тиму.

Бен 6 – Одличан у дефанзивном смислу, у офанзивном , велики промет, мала зарада. Пуно је грешио али је бар покушавао и показао бољу игру него у првом мечу. Треба нам стари Бен.

Марин 8 – Шта би Звезда без Марка Марина? Најбољи играч је повукао кад је требала мирна глава. Фантастично је спојио Јованчића пасом „кроз земљу“. У првом полувремену је био млак, имао један добар продор по левој страни, али су га дефанзивци ХЈК-а изблокирали. Још једна одлична партија и нада да ће нставити овако да игра и у наставку квалификација.

Јевтовић 6 – Оно што важи за Бена важи и за Јевтовића. Добар дефанзивно, али недовољно конкретан офанзивно. Мора много више да пружи ко мисли да се зацементира као стартер Црвене звезде у квалификацијама.

Боаћи 7 – У првом полувремену једна од светлијих тачки екипе Владана Милојевића. Играо је одлично леђима, задржавао лопту и одлагао је на време. Гол ХЈК-а је пресекао наш клуб и Милојевић је морао нешто да мења. Проценио је да ће добити жељени резултат ако направи измену Боаћи – Павков, па је Гањанин одиграо мање од очекивног.

Павков 7 – Опет унео немире у противничке дефанзивне редове. Одрадио је добро своју ролу са клупе као и увек. Добио је несмотрен жути картон.

Иванић – Мало времена на терену за неку конкретнију оцену. Видело се да му се играло, био је растрчан и мотивисан, али му је опет нешто фалило. Мора да буде конкретнији и фали му неки гол или нека асистенција као из првог меча не би ли добио неопходно самопоуздање.

Дегенек – Мало времена на терену за конкретнију оцену.

Тренер Владан Милојевић 6.5 – Ово нека буде опомена за даље походе у квалификацијама. Екипа је пала на психичком плану после паузе на полувремену. Увек опрезан и свестан да промена подлоге може да створи проблеме његовој екипи. Изнанадио је са изостављањем Иванића из стартних 11, као и остављањем Дегенека на клупи. Неће бити задовољан грешкама своје екипе у задњој линији који су кумовали головима које Звезда не прима тако често. Копенхаген је пред вратима, и мора бити боље, не би ли се прошли Данци.