РСБ оцене: Каират Алмати – Црвена звезда

Црвена звезда је изгубила у првом мечу другог кола квалификација за Лигу Шампиона од Каирата резултатом 2:1 (1:0). Каират је деловао компактнији, и знали су шта траже у нападу.

БОРЈАН 5.0 – капитен Црвене звезде је гледао своје саиграче како се муче испред њега, код оба гола није могао ништа и остављен је на ветрометини. Ипак меч је завршио без иједне запажене одбране сем добре реакције на самом почетку меча. Није допринео мирноћом, уносио је додатну конфузију лошом игром ногама и катастрофалним испуцавањима.

РОДИЋ 5.0 – није се Родић снашао у лутајућој позицији између левог штопера и левог бека. Стално га је аут линија вукла себи, стајао је превише широко и имао је доста проблема у маркацији противничких нападача. Нешто бољи када је враћен на природну позицију, али је директан кривац за други гол када је спором реакцијом закаснио да направи офсајд замку.

ДРАГОВИЋ 5.5 – иако је меч почео веома лоше дозволивши противнику да га лагано прође у 1 на 1 ситуацији, био је све бољи како је утакмица одмицала. Рутински је решавао готово све полушансе за Каират, феноменалном антиципацијом је увек био корак испред противника.

ПАНКОВ 5.0 – иако је имао неколико добрих интервенција, јасно је да је физички инфериоран да парира предњој тројци Каирата. Недовољно добар у скоку, а у неколико наврата се и на земљи одбијао од противничке нападаче.

ГАЈИЋ 6.0 – на крају је својим центаршутем натерао Дино Микановића да постигне аутогол, али није оправдао велику слободу коју му је тренер дао на терену. Недостајало је брзине, није био довољна офанзивна претња и превише је био спор са лоптом у ногама.

ИВАНИЋ 5.5 – жртва тактике, без иједног логичног разлога је гурнут да малтене игра левог бека. Губио се у тактичком смислу, није имао идеју где се креће. Константно се сударао са Катаијем, предалеко од средине терена одакле би могао повезати редове и одиграти кључни пас. Кад је пронашао прави простор, пронашао је Гајића за једини Звездин гол на овом сусрету.

САНОГО 5.5 – водио је велику битку на терену, одао је утисак најснажнијег играча на терену. Рутински је добио велики број дуела и покушавао је да покрије све грешке саиграча. Ипак јасно је било да му је у оваквој формацији требала већа помоћ саиграча јер је био један од ретких на терену који је демонстрирао ауторитет и квалитет.

КРСТИЧИЋ 5.0 – иако је очигледно да ужива велико поверења шефа стручног штаба, јасно је да је Крстичић далеко од нивоа на који смо навикли од њега. У оба правца игре му је недостајало снаге и енергије, није успевао да пас игром направи разлику на терену док се дефанзивно мучио да испрати покретљив везни ред противника.

БЕН 5.0 – од сјаја до очаја, на један добар потез имао је три лоша. У неколико наврата је вукао екипу напред, некада је на силу покушавао да прође кроз три играча. Ипак успео је да извуче неколико прекида у опасним зонама. На крају бледа партија без конкретног утицаја на игру.

КАТАИ 5.5 – најопаснији играч на терену са великом жељом, недостајало му је концентрације али и помоћи у завршници. У већини ситуација је био усамљен и нападао је два или три противничка играча. Није имао са ким да комбинује, недостајао му је Иванић који му је константно био иза леђа. Нисмо видели ништа од војвођанског тандема који је прошле сезоне лагано решавао противнике овог квалитета.

ПАВКОВ 5.0 – одсутан и незаинтересован, без имало жеље. Одсечен од остатка тима, није чак ни улазио у шеснаестерац одакле би могао бити каква таква опасност.

ИЗМЕНЕ –

КАНГА 6.0 – донео је Канга позитивне промене у игри али је било очигледно да му не одговара формација 4-3-3 као када игра у тандему са Саногом и Иванићем испред њих.

ДИОНИ 5.5 – недовољно од нападача који треба да даје голове који би увели Звезду у Лигу Шампиона. Иако није имао подршку од саиграча, изгледао је физички инфериорно у односу на противника. Сем неколико извлачења на бок којима је покушао изборити бољу позицију, показао је многе проблеме у пријему и пас игри. Утисак је да је све то узрок физичке неспремности.

БАКАЈОКО 5.0 – без икаквог утицаја на игру, изгубио је сваку лопту која је дошла до њега и са њим на терену екипа је постала скроз безопасна.

ФАЛКО 6.0 – у два контакта са лоптом је показао већу конкретност него неки играчи за 90 минута. Нејасно је због чега не добија прилику од старта када има велику жељу за надигравањем.

СТРУЧНИ ШТАБ –

СТАНКОВИЋ – није стручни штаб навикао навијаче на овако катастрофалне припреме меча. Нејасно је због чега је меч започео у формацији 3-4-3 када је било очигледно да Црвена звезда не може контролисати утакмицу у овој формацији. Са Иванићем на левом крилном беку је изгубио везивно ткиво екипе и неког ко би саиграчима створио прилике а и сам био опасан из другог плана. Није добио ништа са Павковим од почетка, упорно је држао у игри неспремног Крстичића а Фалко је прилику добио у 90 минуту. Опширнију анализу прочитајте у одвојеном тексту на нашем порталу.