РСБ оцене: Олимпијакос – Црвена звезда

Београдски црвено-бели су несрећно изгубили од пирејских црвено-белих. Минималан пораз који боли јер се десио пред сам крај утакмице, несмотреним потезом Жандера, који је игравши руком поклонио пенал противнику.

Овако смо видели игру сваког нашег играча који је истрчао на „Караискаки“.

БОРЈАН 8.5 Био би апсолутни јунак и најбољи играч нашег тима по ко зна који пут. Одбранио је неколико зицера, уливао додатно самопоуздање екипи да издржи налете Олимпијакоса. Посебно је задивљујућа била одбрана зицера код шансе Поденса.

ГОБЕЉИЋ 7.5 Феноменална партија Звездиног универзалца. Школска и доктарска игра у одбрани, спасао је велику шансу у првом полувремену у којој се нашао Ел Араби. Одлично постављен, тачан уз одличну игру у оба правца.

МИЛУНОВИЋ 5.5 Спор, тром, неокретан, далеко од противничких играча. Већ смо неколико пута њему уденули те епитете и морало је и вечерас.

ДЕГЕНЕК 5.5 Доста лопти је промашио и доста се лоше постављао. Остављао је доста пута свог играча далеко од себе.

РОДИЋ 6.5 Одрадио добро свој посао у дефанзиви, иако је Елабдлуији пар пута озбиљно прошао по десној страни, али је генерални утисак да је добро одрадио свој посао, јер за противника у другом полувремену имао најопаснијег играча Олимпијакоса, Поденсеа, којег је успешно смирио. И у најгорем моменту опет се пожалио на повреду и тражио измену, измену која је одлучила меч.

ПЕТРОВИЋ 6.5 Положио је „матурски рад за велике дечаке“ са прелазном оценом, али нажалост није његова коректна партија награђена коначном победом. Иако је имао великих проблема у позиционирању на почетку утакмице, а играчи Олимпијакоса су бивали неколико пута остављени без блока у опасним ситуација, касније се стабилизовао.

ИВАНИЋ 6.5 Велико изненађење је било што Иванић стартује у овом мечу, али је пружио сасвим коректну партију и није био уплашен као иначе. Бирао је у пас игри логична решења, али није успео претерно добро да изнесе дефанзивни део игре јер је за противнике имао сјајне технички обучене играче Гиљермеа и Камару.

ГАРСИЈА 7.5 Најбоља партија омаленог Аргентинца у Звездином дресу. Веома пожртвован у одбрани, бирао једноставнија решења и био је добар и у офанзивном делу , поготово у контрама и полуконтрама.

ВУКАНОВИЋ 5.5 Звездин Херцеговац се опет добро потрошио, али није успео пуно тога да урди, чак шта више, доста је одмагао својој екипи својим лопим кретњама и техничким недостацима које поседује. Борба није била спорна.

МАРИН 6.5 Био је доста активан на овом сусрету против бившег клуба, али је морао да буде конкретнији у завршници акција. Изнудио је једанаестерац, а после тога имао сјајну шансу где је уместо да шутира на гол противника, одлучио да убаци лопту у средину коју је одбрана Олимпијакоса очистила. Доста је „царинио“ лопту, у недостатку подршке од остатка екипе.

ТОМАНЕ 5.5 Иако врло добар у првом полувремену, оцену му је одредио нажалост промашени пенал. Добар у пољу, имао доста ваздушних дуела са знатно вишим и јачим Семедом и Меријом, и савим добро се носио са њима. Нудио се на игру , сачувао неколико лопти.

ВАН ЛА ПАРА 5 Има велики проблем са схватањем игре. Уместо да као свеж играч, донесе Звезди пробој по боку, он се трудио да успори сваки напад своје екипе. Има лошу навику да играча којег прође, сачека и да се рве са њим поново. Доведен да буде превага, а у ствари донео је „куглу око ноге“ целом нашем клубу.

БОАЋИ 6 За време које је провео на терену, урадио је доста позитивних ствари. Иако је наша екипа била сконцентрисана на дефанзиву, успео је да сачува неколико лопти у својим ногама и донесе предах нашој екипи.

ЖАНДЕР 5 Ушао да зацементира леви бок, а „зацементирао“ је Звездино европско пролеће, нерезонским играњем руком у казненом простору. Нема више шта да се прича, Бразилац је недорастао реномеу нашег клуба и један од најнелогичнијих потписа нашег спортског сектора.

ТРЕНЕР ВЛАДАН МИЛОЈЕВИЋ 6 Дошао је у „своју Атину“ по пролаз али се из те исте Атине уместо као победник, враћа као губитник. Спремио је добро своју екипу, екипа је дефинитивно изгледала боље него против Тотенхема и Олимпијакоса, али дефанзивно је била и даље лабава. Десио се пех кад је хтео да затвори утакмицу убацивањем Панкова, али Родић је тражио измену па је морао у игру незагрејани Жандер који је највећи кривац за пораз. На такве ствари није могао да утиче, али екипа која је некад имала фокус, сад је деконцентрисана и нефокусирана, што је његова кривица.