РСБ представљање: Матео Гарсија

Матео Гарсија је ново крило Црвене звезде.

Јужноамериканац у наш клуб долази након одличне сезоне у грчком Арису и потпуне афирмације у европском фудбалу. Лас Палмас је 2016. године за тада двадесетогодишњака из друголигаша Инситута платио 400 хиљада евра. У првој сезони у Ла Лиги је одиграо нешто мање од 1000 минута улазећи са клупе уз учинак од два гола и две асистенције у Купу. Наредне сезоне уследиле су позајмице у Осасуну и Алкоркон. Претходне сезоне је коначно напунио и статистичке колоне са 10 голова у првенству. Привукао је интерес многих клубова, а Црвена звезда је до последње секунде водила огромну битку са Олимпијакосом за његов потпис.

Гарсија је левоноги крилни играч који може играти на обе стране терена. Нашем тиму ће од највећег значаја бити његова брзина која је често недостајала по боковима након одлазака Немање Радоњића и Славољуба Срнића. Гарсија је интелигентан тимски играч, има добар осећај за простор и убацивање из другог плана. Има веома добру завршницу и доста добро користи шансе. Арис је претходне сезоне углавном био оријентисан на контранападе што је Гарсији у потпуности одговарало. Има одређене техничке недостатке и није класичан дриблер иако поседује доста добру технику у кретњи.

Остаје да видимо како ће се прилагодити у екипи од које се победа очекује у свакој утакмици и која углавном напада и игра офанзивно. Јасно је да ће у европским утакмицама његови квалитети долазити још више до изражаја када се понове утакмице као у Копенхагену када противник оставља много простора назад.

РСБ му жели много среће и успеха у дресу вољеног клуба!