РСБ представљање: Олимпијакос Пиреј

Жреб је спојио два „братска“ клуба у виду Црвене звезде и Олимпијакоса у групи „Б“ овогодишње Лиге шампиона и после серије пријатељских утакмица у прошлости ова два клуба, ред је да се одиграју и две такмичарске утакмице. Олимпијакос је главни такмац Црвеној звезди за треће место које доноси европско пролеће и наставак такмичење у нокаут фази Лиге Европе.

Олимпијакос је основан 1925. године и са 44 титуле првака Грчке, представља најтрофејнији клуб ове земље. Своје утакмице играју на стадиону „Јоргос Караискакис“ (32115).

Послем две сушне године, и губитке титула од АЕК-а и ПАОК-а, пирејци су решили да направе тим који ће превасходно вратити титулу у своје витрине.

Португалац на клупи Педро Мартинс је почео другу сезону на клупи Олимпијакоса. После другог места прошле сезоне и играња у Лиги Европе, ове сезоне Олимпијакос је морао да пође из другог кола квалификација за Лигу шампиона у стази „пратилаца“. Редом су оружје положили чешки Плзен, турски Башакшехир а на крају и руски Краснодар.

Олимпијакос игра у формацији 4-2-3-1.

На голу је португалац Жосе Са.

У одбрани углавном играју норвежанин Елабдалуји који је капитен екипе у одсуству везњака Фортуниса. Штоперски пар чине португалац Семедо и тунижанин Мериах. Леву страну покрива грк, Цимикас. Олимијакос има пренатрпан играчки кадар, то је цене лоших прелазних рокова овог клуба у претходне две године. У ротацији су углавном Торосидис, искусни десни бек, Леандро Куртис као сенегалац Сисе.

У везном реду , главну реч води сјајни бразилац Гиљерме. Помажу му Бухалакис , омалени француз Валбуена који је одличан техничар али је већ добрано зашао у године. По крилима углавном делују Масурас и португалски репрезентативац Данијел Поденс. јако битну улогу са клупе добија и наш млади репрезентативац Лазар Ранђеловић које је ове године појачао Олимпијакос из Радничког из Ниша. Ту је и једно добропознато лице са терена СФРЈ, алжирац Судани који је бранио боје загребачког Динама дуги низ година и преласка у Нотингем форест.

У шпицу главну реч води Јусуф ел Араби који је придошлица из катарстог Ал Духаила. Подршку му оружају шпанац Мигел Анхел Гереро као и албанац Дурмишај.

Олимпијакос и Звезда ће водити битку до самог краја за трећо место у групи и очекује се велика борба, али звездаши треба да се уздају у тренера Милојевића који познаје јако добро грчке клубове.