РСБ представљање: Земун

Након победе над Спартаком из Суботице, наши фудбалери имају још један испит пред гостовање у Лондону, а то је екипа Земуна.

Земун је ове сезоне нови Суперлигаш, први пут после сезоне 2006/07 када су из најјачег такмичења испали са свега три освојена бода. Прошле сезоне су успели да достигну велику предност Слободе из Ужица и да тако обезбеде промоцију. Тренер Земуна је Милан Милановић, тренер бројних клубова, који углавном форсира формацију 4-2-3-1.

Уколико буде спреман, на голу се очекује Бојан Шаранов. Ради се о веома квалитеном голману, истиче се сјајним рефлексима као и одличним читањем игре и правовременим изласцима у ситуацијама 1 на 1. Има нешто лошију антиципацију вискох лопти и знају да му се догоде падови концетрације. Ако се не опорави, замениће га Марко Милошевић, који је доста лошији голман, фали му континуитет игара, због чега је доста несигуран при свакој интервенцији.

Велики проблем тренер Милановић ће имати на позицији десног бека, јер је капитен Иван Божовић зарадио суспенизију, па је тешко прогнозирати ко ће га заменити, а веома је могуће да то буде наш бивши омладинац Стеван Луковић који је ове сезоне играо на позицији задњег везног, а познат је као играч веома добрих физичких предиспозиција и слабије технике.

На позицији штопера је Милановић такође доста ротирао, и може се очекивати да на терен истрчи било код од четверца Вуковић, Бубања, Пајовић и Цветковић. Свакако да прва тројица имају предност, а може се очекивати да сва тројица стартују против наше екипе, с’тим што би Пајовић тада отишао највероватније на позицију задњег везног. Веома слични штопери, физички јаки, али веома спори, мада се чини да је Бубања најлошији од свих и да има честе падове концетрације и несхватљиве потезе током утакмице. Велики проблем код штопера Земуна је слаба уиграност, те често без икаквих потреба искачу и испадају, а доста лоше праве и офсајд замку, и у доста ситуација један играч заостане.

На левом беку ће бити млади Немања Вучић, који воли више да дејствује у офанзиви, где је и кориснији, и често зна да пробије и створи вишак по страни, али је у одбрани доста дезоријентисан и не стоји баш најбоље на терену.

Такође, незахвално је очекивати ко ће бити на заузети два места на позицији задњег везног. Очекује се да то могу бити Павле Попара и Ненад Кисо, али исто тако може да се деси и да то место заузме Марко Ђаловић, или већ поменути Томислав Пајовић као и Стеван Луковић уколико се Милановић определи за неку другу опцију на позицији десног бека. Попара се одлично сналази на овој позицији и један је од најбољих играча домаћих, често се убацује у последњу трећину терена и доста опасних напада своје екипе он организује, док је Кисо, као и Ђаловић нешто дефанзивније орјентисан. Велики проблем Земуна је што имају доста проблема из контре баш због овог дела терена, пошто играчи на овој позицији лоше бране контру противника, велика је празнина између линије средине и одбране и допуштају противницима доста шутева са дистанце.

Испред њих за очекивати је да ће се наћи Немања Младеновић, веома брз играч, који добро контролише лопту и главни организатор игре Земуна. На позцији десног крила би требао да наступи Стефан Димић, најбољи стрелац екипе, који доста покушава са дриблингом, има веома добру кретњу и често зна да направи пометњу у противничкој одбрани убацивањем из другог плана и нападањем простора, као и убацивањем иза леђа. На левом крилу је за очекивати да прилику добије млади Литванац, Јустас Ласицкас, играч који је веома добро користио сваку прилику коју је добио, а његово главно оружје је дриблинг и шут са дистанце, јер је на тај начин постигао два лепа гола, а имао је још неколико одличних шутева, и одлично шутира са обе ноге. Може се и очекивати да на некој од крилних позиција почну Никола Бељић или Елмир Асани.

У нападу због повреде Дејана Ђенића, прилику је добио Мирослав Лечић, који се најбоље сналази у ситуацијама када добије лопту иза леђа одбране, јер у тим ситуацијама показује одличну кретњу.

Оно што представља највећи проблем јесте лош терен, где се лопта веома споро креће, али и у таквој ситуацији се очекује рутинска победа наше екипе и нова три бода за чување првог места.

15. коло Суперлиге: Земун – Црвена звезда