Шале, ХВАЛА и срећно!

Кошаркашки клуб Црвена звезда опростио се од доскорашњег шефа струке…

Нова ера почиње у нашем кошаркашком клубу – након званичне објаве завршетка такмичења у којима су учествовали наши кошаркаши, ред је дошао на интерне ствари и припрему за наредну сезону. Први, очекивани корак јесте формални престанак сарадње са доскорашњим тренером, Драганом Шакотом. На званичној конференцији за медије, руководство нашег КК објавило је да се захваљује Шакоти на свему што је урадио у последњих нешто више од пола године, тачније од 23.11. када је преузео кормило нашег кошаркашког клуба.

Драган Шакота дошао је у изузетно турбулентном периоду у којем Звезди на многим пољима није ишло као што смо очекивали и желели. Изненадни одлазак тренера Томића, те прелазни период са Андријом Гавриловићем који од старта није фигурирао као дугорочно решење на нашој клупи, наметнули су Црвеној звезди обавезу да стабилизује стање на клупи, као први предуслов за мирнији наставак сезоне. ”Врућ кромпир” је крајем новембра преузео Шакота, и слободно можемо да кажемо да је у великој мери допринео стабилизацији спортске ситуације, и био на правом путу да нападне трофеј АБА лиге, а можда и пласман међу најбољих 8 тимова Евролиге. Пред сам почетак епидемије вируса корона у нашој земљи, и региону, црвено-бели су под командом Драгана Шакоте били у узлазној путањи, и деловали као тим који је коначно ”кликнуо”, и био спреман за највише домете.

Шакотин деби у Евролиги на нашој клупи био је изузетно узбудљив, а осим победе над Валенсијом у последњој секунди, у хали Пионир, Звезда је коначно добила и Лоренца Брауна, којег је фактички чекала од почетка сезоне. У АБА лиги смо били на позицији три пред последње коло регуларног дела, са нагласком да је питање утакмице у Подгорици и даље било неразјашњено. Са кошаркашког аспекта, Шакота је успевао да нађе добитне комбинације на терену, а као једно од његових кључних кадровских решења испоставио се Кевин Пантер, кошаркаш са којим је Шакота заједно сарађивао у екипи АЕК-a.

Исксуни стратег и наш клуб имали су договор по којем Шакоти уговор престаје да важи на крају ове сезоне.

Шале, хвала на свему, и пуно здравља и среће у наставку!