Саопштење КК Црвена звезда – Гал Мекел

КК Црвена звезда мтс обавештава јавност, али и челнике ФИБА, да је у среду 26. јула 2017. године исплатио и последњи део дуга израелском играчу Галу Мекелу.

Овиме је уклоњена и последња препрека да се актуелном шампиону АБА и КЛС лиге, и једином представнику Србије у Евролиги, уклони забрана ангажовања нових играча (БАТ).

КК Црвена звезда мтс је још раније упознао српску јавност и кошаркашке органе са случајем „Гал Мекел“ у коме је било много неправилности и нелогичности приликом његовог раскида уговора са Црвеном звездом и његовим одласком у Макаби.

Органи ФИБА игнорисали су све чињенице које смо навели приликом жалбе на овај случај, и пресудили у корист играча. Међутим, и када је постигнут договор око динамике исплате Галу Мекелу, која је подразумевала да немамо никаква ограничења у довођењу играча (БАТ) појединци из ФИБА које себе воле да називају и „великим Звездашима“ су користећи своје позиције, учинили све да нам још више отежају положај.

Зато, сада када је формално отклоњена и последња препрека, обавештавамо челнике ФИБА да исто тако, као када су нам уводили БАТ, буду креативни и експедитивни, и нађу начина да нам уклоне забрану довођења играча до краја среде 26. јула 2017. године.

КК Црвена звезда мтс наставља своје активности у прелазном року, а о наредним корацима јавност ће бити обавештена у наредном периоду.

Бивши кошаркаши и тренери.
Рад управе клуба.
Трансфери – одласци и доласци играча 2017/2018.