Обрадовић после Асвела: Гледамо напред

Кошаркаши Црвене звезде славили су против Француског АСВЕЛ-а после најбоље партије у гостима у садашњем делу ове сезоне. Своје утиске после меча изнео је тренер Саша Обрадовић.

Фото: euroleague.net

– Пре него што дам свој закључак утакмице, хтео бих да посветим ову победу мом пријатељу, Милети Лисици, део шампионске генерације КК Црвене звезде. Преминуо је данас и хоћу да посветим ову победу његовој породици уз поруку да буду јаки у овом тешком тренутку. Баш ми је криво за овај губитак.

– Што се тиче партије, сматрам да смо доминирали кроз утакмицу. По статистици, Џордан и Кори су били сјајни, али сваки играч је допринео свој учинак. Уз чињеницу да Џони О’Брајант није мого да игра због правила, још увек смо нашли начин да одиграмо добру тимску кошарку. Срећан сам у овом тренутку као и за прву победу у гостима. Доста нам значи и сада гледамо напред ка следећим утакмицама. –

На питање како је видео сјајне партије Џордана Лојда и Кори Волдена, Обрадовић је одговорио:

Знали смо и пре утакмице шта Џордан и Кори значе. Они су од првог минута играли на константном нивоу. Увек се може рачунати на њих двојцу и какву предност могу да створе на терену као креативци у офанзиви а и у одбрани. Лепо је чути. Играли су у оба смера. Али и поред тога, ван кошарке, задовољство је их имати у екипи. Обојца су добри људи и играчи који су веровали у наш програм од првог дана припрема. Знајући њихов квалитет, морамо да пронађемо ситуације где могу да пруже своју најбољу игру. Верујем да могу овако да наставе зато што поседују тај квалитет. –

На лакшу страну, кроз мали осмех Обрадовић је закључио конверенцију за штампу:

– Такође бих хтео да посветим ову победу мојим пријатељима из Монака. Стварно су хтели ову победу. Хвала вам. –

Ово је била прва победа Саше Обрадовића у хали Астробола у предграђу Лиона.

У наредном колу Црвена звезда је домаћин против Реала из Мадрида у Петак, 13. новембра. Утакмица је на програму у Пиониру од 19 сати.