Седам промена, Аџић и Пешић поновили прошлонедељни учинак и деби Бабића!

Фудбалери Црвене звезда славили су на Бањици против Рада са 2:0, и у добром расположењу се спремају за меч истине у Прагу.

СЕДАМ ПРОМЕНА

Након бриљантне победе над екипом Спарте из Прага, наш тим се вратио обавезама у првенству. Црвена звезда је гостовала на Бањици, екипи Рада и остварила је тешку победу. Иако резултат говори другачије, 2:0 за наш тим, црвено – бели су се прописно намучили да дођу до три бода. Мучењу на Бањици је вероватно кумовао и сам Милојевић, који је променио чак седморицу играча у односу на меч са Спартом. Звезда се Раду супроставила без Родића, Боаћија, Доналда, Рикардиња, Канге… То се итекако осетило у нашој игри, па и не чуди што су се наши играчи намучили да дођу до три бода. Ипак, и овакав податак говори о ширини ростера и зрачи позитивизмом. Звезда има велики број играча који могу да одговоре задатку, а слабију партију треба приписати и реваншу  са прашким великанима, пошто је било евидентно да су наши момци мислима већ на „Ђенерали Арени“.

АЏИЋ И ПЕШИЋ ПОНОВИЛИ ПРОШЛОНЕДЕЉНИ УЧИНАК

Два играча која се истичу у домаћем шампионату су Лука Аџић и Александар Пешић. Поново су ова два фудбалера били актери звездиних голова. Младо крило је након асистенције у првом колу, поново био играч који је наместио први гол на утакмици. У 38. минуту је крилни играч одлично извео корнер и у трепавицу погодио Ле Талека на другој стативи, којем није било тешко да погоди мрежу из те ситуације. Поред асистенције, везиста је био запажен и у пољу са неколико атрактивних потеза.
Александар Пешић је након гола Радничком, затресао мрежу и екипи Рада. Иако се повредио у првом полувремену након старта Мараша, успео је да стисне зубе и одигра до краја утакмице. Због тога је и награђен голом, пошто је успео да се упише у листу стрелаца у надокнади времена. У 91. минуту је одлично скочио и главом лопту послао у мрежу на центаршут Анђелковића, чиме је поставио коначан резултат.

ДЕБИ БАБИЋА

Златни орлић са Новог Зеланда је дебитовао против екипе Рада и уписао прве минуте у најдражем дресу. Како је истакао рођени Бањалучанин, деби против Рада ће памтити до краја живота пошто му се том утакмицом испунио дечачки сан.
Бабић је играо у тандему са Ле Талеком и коректно одрадио посао у дефанзиви. Добар у скоку, сигуран на земљи, и може се рећи да је положио на дебитантском наступу. Звезда у Бабићу добија још једну квалитетну опцију у дефанзиви и Владана Милојевића ставља на слатке муке, када је избор централних дефанзиваца у питању.