Споразум о вансудском поравнању између Звезде и АБА лиге

На данашњем састанку АБА лиге, који је одржан путем видео конференеције, званично је одлучено да је АБА лига, за текућу сезону 2019/2020 окончана, без шампиона. Поред ове одлуке, договорено је да адвокатска канцеларија КК Црвена звезда и адвокатска канцеларија АБА лиге сачине споразум о вансудском поравнању у вези тужбе коју је КК Црвена звезда поднела надлежном суду у Загребу.

Како је објављено, адвокатска канцеларија КК Црвена звезда и адвокатска канцеларија АБА лиге сачиниће споразум о вансудском поравнању у вези тужбе коју је КК Црвена звезда поднела надлежном суду у Загреб, а у складу са одлукама Скупштине АБА лиге којим је наложено да се правно у потпуности уреде нормативна акта АБА лиге, и по усвајању иста редовно ажурирају.

На Скупштини АБА лиге јтд учествовали су сви клубови регионалног такмичења, а најважнија одлука са овог састанка је да се такмичарска сезона која је прекинута након некомплетног 21. кола и без плеј офа отказује – без прогашења шампиона и без испадања клубова у сезони која је отказана.