Срнић – Прижељкујем 1:0 за нас

Фудбалери Црвене звезде спремно улазе у најтежи двомеч у досадашњем делу сезоне. Свесни јачине ривала, али никако склони прецењивању, Звездини играчи су отпутовали у Русију.

Славољуб Срнић је асистенцијом за Ричмонда Боаћија у Прагу знатно олакшао Звезди посао, а очекује да се нешто слично понови и у Краснодару.

— Искрено, прижељкујем резултат 1:0 за нас, а не морам ја да будем стрелац гола, задовољићу се и асистенцијом. Наравно, свесни смо тежине утакмице. Имали смо и знатно дужа путовања од овог, против Иртиша рецимо. Краснодар је добра екипа која је прошле године далеко догурала у Европи. Неће нам бити нимало лако и очекује нас јако тешка утакмица — каже Срнић.

Звездин ривал се није прославио на почетку руске лиге, али Срнић истиче да то никога неће заварати.

— Тек је почетак лиге тек, то што су одиграли неколико слабијих утакмица није никакво мерило њиховог квалитета. Имају изузетно јак тим.

Део тима Краснодара је и дојучерашњи Звездин фудбалер, Михаило Ристић.

— Биће мало чудно видети га у туђем дресу, до јуче смо играли заједно. Али, желим му да започне утакмицу.

Дуел Краснодара и Црвене звезде биће одигран на стадиону на којем ће се играти и утакмице у оквиру Светског првенства 2018. године.

— Видели смо јуче какав је стадион, можда један од најлепших у Европи. Када будемо изашли да тренирамо, видећемо га још боље — рекао је Срнић.