Шта је следеће за Мелега, Хајдина и Видића?

Тројица фудбалера Црвене звезде остала су у Београду, и нису кренули на други део припрема сениорског погона, у Аустрију…

фото: фкцз

Док се црвено-бели најбржим темпом припремају за почетак квалификација за Лигу Шампиона, самим тим и отварање нове фудбалске сезоне (иако је прошла тек скоро завршена), три фудбалера нашег клуба вероватно нису у озбиљнијим плановима у датом тренутку.

Спортски сектор Црвене звезда на други део припрема није повео следеће играче:

  • ДЕЈАН МЕЛЕГ
  • ДЕЈАН ВИДИЋ
  • СТЕФАН ХАЈДИН

Иако је званична информација да ови момци настављају рад са Ивицом Момчиловићем у Београду, јасно је да се за поменути тројац тражи модалитет по којем ће наставити свој фудбалски пут.

Једна од опција су позајмице. Најближи томе је свакако Видић, за којег је у овом тренутку процена да му требају минути у сениорском фудбалу, и период адаптације пре евентуалног прикључења првом тиму. Са Видићем је идеја да се искористи модалитет примењен на случају Милан Павков , који је пре експлозије минуле сезоне и два гола Ливерпулу неколико пута био на позајмици у нишком Радничком.

Најзвучније име од три поменута фудбалера свакако је Дејан Мелег. Чудан сплет околности довео је овог момка у ситуацију да од потенцијално великог појачања данас буде на зачељу тренутног ростера. Имао је дугу паузу у Кајзерију, Звезда је појачала конкунренцију након пласмана у Лигу Шампиона, што се неповољно одразило на статус Мелега у првом тиму. Ипак, према незваничним најавама, Звезда жели макар да покуша да „рехабилитује“ креативног играча кроз нову позајмицу. Да ли ће то бивши млади репрезентативац и прихватити, остаје да се види.

Стефан Хајдин је играч чија је тренутна ситуација можда и најнејаснија. Иако покрива дефицитарну позицију левог бека, евидентно није у озбиљнијим плановима, а уз најављено довођење појачања на тој позицији (тренутно најближи Хафез), његов маневарски простор постаје екстремно сужен. У датом моменту није јасно да ли ће и он отићи на позајмицу, или ће евентуално доћи до раскида сарадње.