Шта Рочести доноси Звезди?

Црвено-бели интезивно су трагали за играчем у спољној линији, са карактеристикама плејмекера и шутера и управо то су изабрали у Рочестију, који се након три године враћа у клуб са Малог Калемегдана. 

Рочести ће бити само додатак на позицију 1/2 коју за сада поквирвају Ленгстон Хол, Кори Волден, Џордан Лојд, Алекса Ускововић и Раданов. Рочести ће имати задатак да растерети наведене опције на бековској позицији и са клупе ће тражити своју шансу у тиму Саше Обрадовића.

ШУТ

Као већ што смо навели, главна карактеристика Рочестија је шут што га одликује кроз целу каријеру. Тејлор Рочести је већ претходних сезона бележио одличне проценте шута, конкретно прошле сезоне као резервна опција у Олимпијакосу шутирао је преко 40% процената за два поена, а за три поена било је 41,2%. Не треба заборавити ни одличну игру у пику са центрима где Рочести акције често завршава шутем са полудистанце или за три поена које су често успешне.

Tejlor Rochestie – procenti šuta kroz karijeru u Evroligi

ИСКУСТВО

Овај тим Црвене звезде нема неко претерано искуство у Евролиги, прво Саша Обрадовић који је дебитовао у Евролиги са црвено-белима као тренер и као најважнија карика у Црвеној звезди. Џордан Лојд уписује своју другу сезону у Евролиги, Ленгстон Хол, Кори Волден су дебитовали у најелитнијем такмичењу у Европи, док Емануел Тери тек треба да се покаже на позорници. Домаћи играчи имају искуство играња у Евролиги, бар већина њих али не као најважније карике у тиму. Рочести уписује своју седму сезону у Евролиги, која је веома богата за овог кошаркаша.

САРАДЊА СА САШОМ ОБРАДОВИЋЕМ

Тренер црвено-белих Саша Обрадовић обновиће сарадњу са Рочестијем са којом је имао успеха док су били заједно у Локомотиви Кубањ (сезона 2016/17). У тој сезони, Саша и Локомотива су имали изваредну годину, доспели су до полуфинала  Еврокупа у ком на крају нису успели да славе против  Уникахе. Рочести је био једна од најважнијих карика у том тиму, са процентима шута преко 50% шута за два поена. У ВТБ лиги, Рочести је био убедљиво најбољи играч Локомотиве.

АСИСТЕНЦИЈЕ

Не треба занемарити ни асистенције Рочестија. Често се кроз њега гледа као играча који превасходно гледа шут и финиш на обручу али статистика мало говори другачије. Рочести је прошле сезоне на 21 утакмици уписао 76 асистенција за Олимпијакос, што није занемарљив број. Кроз целу каријеру има просечно 5 аситенција по утакмици.

ОДБРАНА

Што се тиче одбране, одавно је познато да Рочести није неки специјално добар дефанзивац. Са обзиром на садашњи састав Црвене звезде који је добро дефанзивно оријентисан, са Рочестијем у игри мора бити поквирања недостатака његове одбране. Свакако, то неће бити проблем за игру Црвене звезде, превасходно што Рочести долази као опција у нападу, што је тиму Саше Обрадовића сада најбитније.