Станковић: Да залепимо победу у дербију!

Фудбалери Црвене звезде гостују Партизану у недељу од 17 часова. То ће бити први дерби ове сезоне између вечитих ривала. Очекивања пред меч изнео је тренер црвено-белих Дејан Станковић.

– Без Иванића и Канге тешко је правити тим пред овај меч. Нисмо ништа специјално мењали. Шта је ту је, десило се, из тог неког страха радимо много тестова. Желим им брз опоравак и пуно здравља.- рекао је Станковић на уводу.

– Сконцентрисани смо на рад и на спремање утакмице. Дерби увек носи чар и пецкање док не прелази границе поштовањања. Немам ја шта да лепим по зидовима и свлачионици, сама реч вечити дерби је довољна мотивација. Како би се рекло, да залепимо победу у дербију и биће довољно.

Да ли сте нешто научили из претходних дербија?

Сваки дерби носи своје. Сваки следећи дерби можемо да променимо и ова пауза је добро дошла да доста радимо и подигнемо форму. Очекује нас много утакмица и спремно дочекујемо дерби. Мотивација мора бити то што нисмо постигли гол и морамо то променити.

Колико отежава скаутинг противника и промене Партизана у играчком кадру?

– Променили су 5 играча. Сигурно отежава али не треба да буде велико изненађење, верујем да и они имају дилему ко ће истрчати на терен.Ми смо спремни.

Да ли су сви осим Иванића и Канге спремни за дерби?

– Сви су  у конкуренцији за тим осим Иванића, Канге и Боаћи неће бити спреман за меч.

Очекивања пред утакмицу?

– Идемо на победу. То нас обавезује наша форма, наш грб, табела, шампиони смо Србије. Идемо да наставимо да играмо добро и да наставимо да побеђујемо.

Да ли већ знате у ком саставу излазите на дерби?

– Да, знам већ састав.