Станковић: Дерби долази у добром моменту, оптимиста сам!

Фудбалери Црвене звезде сутра од 18 часова гостују Партизану у оквирту 9. кола Супер лиге Србије. Ово ће бити први вечити дерби ове сезоне, а своја очекивања пред исти изнео је шеф стручног штаба Дејан Станковић.

Знате и сами дерби нешто што Србија треба да буде поносна на то, поготово сада у последње време. Црвена звезда и Партизан крче пут ка Европи да имамо скраћене квалификације. Што се тиче нас, Бен не игра, видећемо да ли ћемо успети Павкова да опоравимо за који минут. Искористићемо данашњи дан да анализирамо, да се спремимо, дерби долази у добром моменту, победа против Браге даје самопоуздање. Ја сам оптимиста што се тиче утакмице.

Одлично сте припремили меч са Брагом, да ли се дерби припрема на исти начин или има више психолошке припреме?

Сложио бих се да има више психолошке припреме. Не верујем да ми њих или они нас могу да изненаде са поставком, могу заменити неког играча, али што се тиче саме поставке и начине игре онда не. Урадићемо све да се вратимо са позитивним резултатом са стадиона Партизана.

Да ли би у некој варијанти Звезду задовољио бод у Хумској?

–  Ми ћемо играти да добијемо утакмицу, Партизан има добар старт сезоне, Станојевић је издигао екипу, организовани су, намерно остављају простора брзим нападачима. Ми вероватно као и они идемо на победу, а шта дерби изнесе видећемо. Ја сам оптимиста.

Дионију фали гол, он је у изјави после утакмице са Брагом био оптимистичан пред настава сезоне.

Ја бих пре свега похвалио Гобељића, он је чувао њиховог најбољег играча, чувао је веома захтевног играча. Што се тиче Дионија, мени је драго кад шпиц улази у шансе, подигао се последњих месец дана, задовољним смо његовим радом. Дошао је касно што се одразило на њега. Верујемо у Дионија, како у њега, тако у цео тим. 

Овакве утакмице може да реши један прекид, а ви на том пољу растете као екипа. Колико то значи?

Ситнице одлучују утакмице, ко буде концентрисанији на прекидима, одбијеним лоптама, опасним зонама, ту се ради превага. Ја сам задовољан како напредујемо са прекидима. Као што сам рекао стварно радимо доста на детаљима, сада идемо да дамо гол. 

Што се тиче бонус играча?

– Наши бонуси су играчи који у сваком тренутку могу да дају допринос екипи. Ја верујем у њих, имаће сви прилику сигурно, а сада треба да одлучимо кога ћемо пред сутрашњи меч.