Станковић: Дерби кола са Војводином, идемо меч по меч

Шеф стручног штаба Црвене звезде Дејан Станковић изнео је очекивања пред меч са Војводином који је на програму у недељу од 17:30.

– Дугачак је пут до титуле и има још много да се игра. Дерби кола јесте, али да ли ће неко бити шампион после ове утакмице – неће сигурно. Тако да не размишљамо о овом мечу као одлучујућем. Биће квалитетна утакмица, снаге ће одмерити две добре екипе које  имају „личну карту“ у смислу игре и препознатљивих односа. Војводина је добра екипа, не бране се испред казненог простора, већ то чине организовано. Очекујем добру утакмицу, борбену, а у таквима се не гледа лепота него резултат – почео је Станковић.

Похвално је говорио Станковић о колеги са клупе Војводине – Ненаду Лалатовићу.

– Одрасли смо и играли заједно, а „данас“ се укрштамо на клупама. Ради се о одличном тренеру, показао је квалитет, јер где год да је предводио тим направио је добар резултат, а то ради и са Војводином, са којом је прошле године успео да узме трофеј. Рад се увек исплати, а он је вредан. Желим му много среће и да овако настави, прави је борац.

Говорио је шеф стручног штаба нашег тима и о здравственом билтену који нам не иде у корист.

– Спремамо меч по меч. Не могу да кажем да је Гент пресудна утакмица, већ прво размишљамо о Војводини. Тако приступамо обавезама, а здравствени билтен није позитиван. Имамо неке играче на које не могу да рачунам, а чека нас много утакмица са директним ривалима. Ипак, не тражимо алиби у томе. Ситуација са Родићем је таква да му желим да се пре свега врати нормалном животу, а потом тренинзима и обавезама. Видећемо ко ће играти левог бека. Такође, Катаи је повређен и неће играти против Војводине.

Сматра Станковић да ће приступ његовим пулена бити сјајан, без обзира на то ко ће почети утакмицу као стартер, а ко ће шансу добити са клупе.

– Код нас нема разлике у томе да ли неко игра минут, пола сата, полувреме или целу утакмицу. Битан је тим и резултат. Дал ће неко да почне или ће ући, код мене то не прави разлику, јер кад обучеш Звездин дрес, онда немаш право на алиби приче и не можеш да се жалиш на минутажу. Битан је циљ клуба. Мораш да се ставиш на услугу тима, саиграча и клуба.  Сва срећа, имам играче који здраво размишљају и који знају колико вреде – закључио је Станковић.