Станковић и Милуновић: Корак по корак до коначног циља

Дејан Станковић и Немања Милуновић су били расположени после нове, деветнесте узастопне победе Црвене звезде у првенству. Форма црвено белих наставља да радује све навијаче али кроз речи играча и стручног штаба наш тим мора да настави у истом ритму, корак по корак до својих зацртаних циљева од почетка сезоне.

– Нисам хтео пре утакмице да говорим колико је терен нераван, али добро кренули смо ,,узбрдо” од самог старта. Примили смо гол, али није попуштала концентрација, па смо на време изједначили и повели. Момци су стварно били одлични. Говорили су да увек после дербија падне концентрација и да се играчи испразне, али мислим да је супротно од тога, што се могло видети и данас. Нема разлога да се задовољавамо, а још нисмо ништа урадили. Такав је менталитет наше екипе, идемо из утакмице у утакмицу што бољи и јачи да дођемо до коначног циља. Оваквим ритмом и овако озбљним приступом утакмицама, мислим да смо на правом путу и можемо бити стварно ефикасни и опасни из меча у меч – истакао је Станковић.

Шеф стручног штаба Дејан Станковић је прокоментарисао и наступ младог нападача Николе Крстовића.

– Ово је једно од најбољих издања Крстовића од како сам тренер. Задовољан сам односом какав имамо. Крстовић је данас позитивно изненадио све. Не само приступом, колико покретљивошћу, читањем игре и колико је лопти задржао и фаулова изнудио. Није имао ни једну грешку у додавању. Све честитке и нека настави тако да ради – рекао је Станковић.

– Искрено, меч уопште није био лак, иако смо победили високим резултатом у Ивањици. Примили смо гол одмах на почетку утакмице, што нас је у потпуности „разбудило“. Знали смо да нас очекује тежак терен на стадиону у Ивањици и одмах се видело да не може да се игра дугим лоптама у оваквим условима. Драго ми је да смо брзо преокренули резултат и тако показали јединство на терену и искористио бих прилику да честитам саиграчима на заслуженом тријумфу – рекао је дефанзивац црвено-белих.

Милуновић је истакао да му је драго да наш тим наставља са одличним партијама, као и да је задовољан начином на који се вратио на терен.

– Свака повреда је озбиљна. Чим одсуствујеш са терена неколико дана, мораш после то да надокнадиш, како би у потпуности оправдао очекивања. Драго ми је да све иде одличним током после мог повратка. Прво смо се сјајно показали у мечу са Партизаном и заслужено победили. Важно је да смо остали потпуно концентрисани и да смо фокусирано одиграли данашњи меч против Јавора и тако наставили победнички низ у првенству. 

Прокоментарисао је наш штопер изазове који очекују Црвену звезду у наставку пролећног дела сезоне.

– Пауза је добро дошла, поготово јер ћемо играти мечеве на свака три дана у наредном периоду. Имаћемо више времена да се мирно припремимо за наредни изазов који нас очекује,  али понављам, морамо бити потпуно спремни да бисмо остварили све зацртане циљеве – закључио је Немања Милуновић.