Станковић: Катаи и Бен спремни, Дијего први шпиц

Фудбалери Црвене звезде након репрезентативне паузе враћају се обавезама у Линг Лонг Суперлиги Србије. Наредни ривал црвено-белих пре одласка на Кипар и утакмицу са Омонијом је екипа Чукаричког. Меч се игра на Бановом Брду у петак са почетком од 19 часова. Своја очекивања пред  меч изнео је шеф стручног штаба Црвене звезде Дејан Станковић.

Очекивања пред утакмицу?

– Прва утакмица после паузе. Имали смо времена да се спремимо, доста јак циклус утакмица у најави. Циклус утакмица који ти одређују сезону каква ће бити. Екипа је спремна, радили су много добро. Спремно дочекујемо изазове са Чукаричким и Омонијом.

Деби на Бановом Брду, сад поново на месту успеха.

– Никада не могу да заборавим емоције на Бановом Брду где сам дебитовао као тренер. Ја сам неко ко све доживљава кроз емоције. У овом тренутку је једна у низу од утакмица која ме очекују у наредном периоду.

За неколико дана вас очекује утакмица са Омонијом, какво је стање са повредама?

– Утакмица са Омонијом је утакмица сезоне. Што се тиче повреда, Катаи је добро, видећу сад против Чукаричког да ли ће играти ради превентиве. Бен исто, биће спреман за Омонију, одлучићу за Чукарички. За сада размишљамо само о Чукаричком и та утакмица нам је тренутно битна.

Какво је мишљење о Чукаричком ове сезоне?

Чукарички већ неколико година има свој стил. Знају шта раде и доста су напредовали . Од почетка првенства су показали свој квалитет. Очекујем лепу и добру утакмицу. 

Нови центафор из Италије?

– Сви заједно смо се одлучили за Дијега. Имао је сјајну сезону за Кротоне, причао сам са Синишом, један професионалац, ради доста за екипу. Неки тренери су га стављали и са стране, ја га видим као првог шпица. Тренирао је, долази спреман овде.

Каква је стање са Томанеом?

– У тренажном процесу је. 

Колики је хендикеп играње без публике?

Без публике, хендикеп је за све и за нас и за фудбал свуда, глобално. Надамо се да ће што пре да се заврши. За Црвену звезду, навијачи су неко ко прави разлику и они су у томе мађионичари. Много ми фали публика и навијачи на Маракани.