Станковић: На Куп најбољи могући тим

Тренер црвено-белих изнео је очекивања пред сутрашњи меч у четврфиналу Купа Србије, а шампион Србије дочекаће ИМТ од 16 часова.

– Пре почетка сезоне смо поставили јасне циљеве од којих не одустајемо. На том путу нам је и ИМТ, храбра екипа која је доказала да не стрепи ни од кога. Иако се такмиче ранг испод нас, раде добре ствари, атрактивни су, али понављам да знамо који су нам циљеви. Утакмица долази у правом тренутку. Имали смо дане одмора, па радили изванредно и сада је време да упалимо моторе и да се фокусирамо на такмичење. После тога нас чека Kрушевац, потом вечити дерби – почео је Станковић.

Открио је Станковић и неке детаље везане за стартну поставу на сутрашњем мечу.

– Још увек не знам којих 11 ћу извести сутра на терен. Имамо још једанн тренинг данас, па ћу после тога преломити и увидети како се ко тачно од играча осећа, јер ми је то најважније. Kо год да буде играо, то не мења наш начин, стил и захтеве. Извешћу најбољи могући тим, без репрезентативаца.

Детаљније се осврнуо и на здравствени билтен, поготово на трио који се опоравио од корона вируса.

– Саного, Фалко и Фалћинели су добро радили и једини су који нису имали одмор. Пропустили су много због ковида, али су сада добро и конкурисаће за тим.

Бележе фудбалери Црвене звезде сјајне успехе и у дресу националних тимова које представљају.

– Знам колико Бену значи што је направио историјски успех са Kоморима. Kанга је такође сјајан у дресу Габона, немам примедбе на његов однос према групи и игри, мислим да је и он напредовао ове године. Ту је и Гајић, нисам изненађен што има минутажу у националном тиму, иако су се многи зачудили. Његов раст је евидентан и надам се да ће још неки фудбалер завршити на списку селектора Стојковића. Апропо репрезентације Србије, види се дух и енергија, као и побољшање у игри и на моменте је то било феноменално. Kа томе треба да се тежи. Селектор је имао мало времена да све то уклопи и сигуран сам да ће сваким следећим окупљањем то бити још боље – закључио је Станковић.