Станковић пред Омонију: Верујемо у пролаз

Фудбалери Црвене звезде сутра од 17 часова гостују Омонији у оквиру трећег кола квалификација за Лигу шампиона. Очекивања пред сутрашњу утакмицу на Кипру изнео је шеф стручног штаба Дејан Станковић.

Желимо да играмо офанзиван фудбал, али нећемо се залетати. Сама утакмица ће диктирати како ћемо одиграти против Омоније. Равнотежа мора да буде перфектна. Они знају са лоптом, имају идеју када дођу у посед на средини терена и настоје да сваки моменат буду опасни. Када си у транзицији и дође до грешке, то се кажњава. Видећемо колико и шта ћемо моћи, али потрудићемо се да се адаптирамо. Бићемо стрпљиви, ипак се игра једна утакмица – почео је Станковић.

Стручни штаб Црвене звезде помно је анализирао игре Омоније у претходном периоду.

Због утакмица у Европи доста су ротирали. Гледали смо их против Аноторзиса и прво полувреме су заиста били добри, док смо у другом делу видели неке њихове недостатке. Имају добре и искусне играче, нигде не журе, чекају грешку противника и на то се ослањају. Потрудићемо се да их лимитирамо. Нема изразитог фаворита у среду. Њихова блага предност би требало да буде што су домаћини, као и због температуре на коју су навикнути.

Утакмицу са Омонијом Станковић доживљава као најважнију у досадашњем делу сезоне.

– У овом тренутку је то најважнија утакмица. У случају позитивног резултата обезбедили бисмо Лигу Европе и испунили зацртани циљ. То је било постављено и пред почетак сезоне, па чак и кад сам дошао као нешто што би требало да се оствари. Немам дилему да је то најважније, за навијаче, за клуб, за све који су црвено-бели.

Прокоментарисао је затим и здравствени билтен.

– Видели сте одлуку да Бен и Катаи не почну на Бановом брду, јер сам желео да их сачувам за меч са Омонијом. Била је то добра одлука и максимално су спремни за меч на Кипру. Исти је случај и са Родићем и Гобељићем. Боаћи је нажалост повређен, има проблем са истегнућем и он је ван строја. Томане такође неће наступити на мечу. Имамо још два дана да одлучим који ћу састав извести на терен.

Термин утакмице је специфичан, с обзиром на то да су на Кипру високе температуре.

– Једно од њихових оружја је и тај термин утакмице. Навикнути су они на то, али ипак је то једна утакмица. Сигурно би било лакше да играмо у каснијем термину, температура би била нижа и приступачније би било. Ипак, нема изговора, исто нам је. Што се тренинга тиче, одрадићемо га у време одигравања утакмице, да осетимо терен и време – подвукао је Станковић.