Станковићев „коктел“ младости и искуства: офанзивно на Пазарце!

Док звездаши одбројавају часове до премијере, Дејан Станковић је пресекао по питању стартне једанаесторице.

Због новог правила ФСС-а о броју играча рођених после 01.01.1999. године који морају бити у стартних 11 и на клупи, Дејан Станковић се определио да у одбрани и везном реду гурне по једног „клинца“. Бројна ограничења и правила, приморала су шефа струке Црвене звезде да измеша састав, а ни здравствени билтен пред меч са Пазарцима није сјајан, али ни драматичан, о чему је Станковић говорио на данашњој конференцији.

Капитен Милан Борјан неприкосновен је међу стативама. Последња линија тима идентична је оној која је истрчала на генералној проби против бањалучког Борца: Милан Гајић, Страхиња Ераковић, Радован Панков и Милан Родић. Секу Саного дебитоваће у стартној постави на званичној утакмици у црвено-белом дресу, а друштво у везном реду правиће му Вељко Николић, који је током већег дела пролећне сезоне уживао пуно поверење тренера. У срцу напада наћи ће се Томане, а трио иза њега чиниће Спиридоновић, Иванић и Вукановић, који је једина промена у односу на меч од пре три дана сa Борцем када је стартовао Александар Катаи.

Утакмица 1. кола Линглонг Суперлиге Србије против Новог Пазара игра се сутра од 19 часова и 30 минута на стадиону „Рајко Митић“. Током августа месеца, због тешке епидемиолошке ситуације у Републици Србије, утакмице домаћег шампионата ће се играти без присуства навијача, а пренос утакмице обезбеђен је на Арени спорт 1.

Придружите се дискусији о овој утакмици на нашем ФОРУМУ.