Стефан Јанковић je нови кошаркаш Црвене звезде!

Нови члан КК Црвена звезда мтс је кандаски крилни центар српског порекла, Стефан Јанковић, који је са црвено-белима потписао трогодишњи уговор!

Јанковић који је рођен 4.августа 1993.године у Београду, висок је 211 центиметара и тежак 107 килограма. Са црвено-белима је потписао трогодишњи уговор. Своје кошаркашко име градио је током универзитетских дана у Сједињеним Америчким Државама, у које је дошао из Канаде у коју се преселио са породицом још 1997.године (отац Драго је некадашњи репрезентативац Југославије у фудбалу).

Јанковић је прво наступао за Универзитет „Мизури“, али је изванредан напредак остварио селидбом на Универзитет „Хаваји“ где је у сезони 2015/2016 убацивао скоро 16 поена уз 7 скокова и блокаду по мечу. Ти наступи донели су му титулу играча године „Биг Њест“ конференције. Кроз летњу лигу, изборио се за уговор са Мајамијем, а прошлу сезону провео је у НБДЛ клубовима „Су Фолс“ и „Ири Бејхокс“. У наставку је је видео са једном веома запаженом партијом:

У наставку је и видео са детаљнијим скаутинг детаљима:

Доласком Срефана Јанковића КК Црвена звезда мтс добио је изузетно снажног, али и за своју висину прецизног играча, који ће ојачати унутрашњу игру црвено-белих.

Добро дошао Стефане!

Више на теми нашег форума.