Штимац: Надам се да ће се сезона одложити, одлучиће АБА и Евролига

Домаћи играчи Црвене звезде и Мајкл Оџо, који је једини од странаца остао у Београду, вратили су се тренинзима, а центар црвено-белих, Владимир Штимац, сматра да је по здравље играча најбоље да се сезона оконча.

“Лоше је стање после два месеца неиграња и правог тренинга, уз све покушаје неких кућних тренинга. Моје и мишљење многих играча је да добро треба да се види шта и како даље. Надам се да ће сезона да се одложи, или да је не буде уопште. Видећемо шта кажу Евролига и АБА лига. Играчи ће верујем да се изјасне, али на крају ми не доносимо одлуку, већ је на нама да покушамо да одрадимо најбоље што можемо наш део и сачувамо се повреда. Ово што ми радимо је другачије, теже физички и психички. Мислим да је најбоље решење да се спремимо за следећу сезону”, каже центар црвено-белих Владимир Штимац.

Резултати су показали да је играчима опао имунитет, док су и други здравствени параметри такође лоши, што им отежава посао на терену

“Кошарком сам почео да се бавим из љубави, после је то прерасло у посао у коме зарађујем. Драго ми је што смо опет на терену, али није ми драго под оваквим околностима.”

Још се не зна како би изгледао наставак сезоне.

“Било би много нежељених ефеката и повреда”, додао је Штимац.