ШТИМАЦ: ЗВЕЗДА ЈЕ НА ПРАВОМ ПУТУ, ЛАЗА ЈЕ ВЕЛИКИ И ДОБАР ЧОВЕК!

Носио је црвено-бели дрес у два наврата, навијачима остао у најлепшем сећању као беспоштедни и енергични борац под кошем, а за репрезентацију је био ту у свако доба дана и ноћи. Иако данас игра у Ефесу, Владимир Штимац у општирном интервјуу за Моцартспорт није заборавио своју звездашку породицу и изнео је своје виђење овогодишње Звезде:

-Црвена звезда игра већ пету сезону у Евролиги, сваке године је правила велике искораке, постављен је прави темељ, пуштени здрави корени. Звезда је на правом путу да остане у Евролиги и даље напредује и развија се. Опет, видим да се последњих дана дигла много велика фама због губитка трофеја у купу, па наводних несугласица између играча и тренера… Гледајте, нисам у клубу, али могу одмах да кажем да је све то смешно. Људи, киксеви се дешавају, изгуби се једна утакмица и останеш без купа. То је све нормално. Не желим ни да умањим Партизану победу и честитам искрено на тријумфу. Живот иде даље. Верујем да ће Звезда да се утегне и да ће бити све како треба до краја сезоне. Јадранска лига је приоритет, ту је и Суперлига.

Штимац се осврнуо и на свој други боравак у Звезди када је такође као и ове сезоне изгубљен Куп:

-Јесте. Али Дејан Радоњић је то знао јако добро да смири и доведе екипу у ред. Ето, шта се после десило – освојили смо дуплу круну и играли четвртфинале Евролиге. Зато верујем да ће Звезда из ове ситуације изаћи још јача и да је немогуће да овакве ствари разоре екипу. Цео стручни штаб и управа раде одличан посао, знам како ствари функционишу и верујем у њих.

За крај, популарни Штиме је прокоментарисао и дезинформације које су се појавиле у појединим „медијима“:

-Видео сам и да је било неких прича око Бранка Лазића и тренера Алимпијевића. Бранко је дечко с којим са провео годину дана у Звезди, плус смо играли у репрезентацији. То што се прича за њега може да буде само велика је глупост. Знам га одлично, тренирали смо заједно и он никада није ни реч рекао тренерима, никада се није свађао са саиграчима… Не схватам зашто неко жели да урушава тимску хемију која је годинама јако добра. То је апсурд. Лаза је велики и добар човек, одличан кошаркаш, репрезентативац са европским сребром, дисциплинован, пожртвован и не треба то каљати неким другим стварима јер знам да такве ствари не могу да потекну од њега. Душан Алимпијевић ради прву сезону у Звезди и ради одличан посао. Први су у АБА лиги, имају теоретске шансе да се пласирају у четвртфинале Евролиге. Не треба одмах стављати га на стуб срама ако и не оде у ТОП 8. Он је током сезоне већ доста тога прегурао, има одличан тим и честитам му на добрим резултатима. Иста прича је и са Пером Антићем. Ја сам с Пером провео годину дана у Истанбулу, дружили смо се и знам каква је особа. Он може само да зближи екипу, не да је раставља. Освојио је три Евролиге, играо НБА лигу, нема шта да причамо. Привржен је Звезди и свему око Звезде и срамота је да га неко провлачи у негативном контексту.