Tакмичарска сезона 2019/2020 за КК Црвена звезда и званично завршена!

Наш кошаркашки клуб обавестио је јавност да је такмичарска сезона 2019/2020 у Кошаркашкој лиги Србије и завршница националног шампионата отказана, а тиме је и такмичарска сезона 2019/2020 званично готова за наш клуб. Ово је одлучено на данашњој проширеној седници Председништва КЛС.

Како је наведено у саопштењу клуба након седнице, на гласању су клубови великом већином (12-2) у гласовима одлучили да окончају сезону без проглашења шампиона због “више силе” и пандемије Корона вируса, водећи рачуна о безбедности и здрављу играча. Оваква одлука еј очекивана, након што су то ове недеље учинили и Евролига и регионална АБА лига јтд.

На састанку је одлучено да ће Србију у АБА лиги у такмичарској сезони 2020-2021 према пласману који је изборио у АБА 2 лиги, представљати Борац из Чачка, док ће представници наше земље у АБА 2 лиги у наредној сезони бити екипе Слободе из Ужива и Златибора из Чајетине које су то право обезбедиле играјући Кошаркашку Лигу Србије.

КК Црвена звезда мтс  је и овога пута исказала задовољство великим јединством клубова који су као што је то био случај током гласања на Скупштини АБА лиге, схватили озбиљност ситуације и чињеницу да играчи нису тренирали више од два месеца.

Овиме је такмичарска сезона 2019/2020 за КК Црвена звезда мтс и званично завршена, а КК Црвена звезда мтс још једном је изразила жаљење јер она због објективних околности и “више силе” није могла да буде завршена на терену, где је наш клуб имао велике амбиције и бранио титуле у два такмичења.

Клуб је додао и да се већ од данас окреће припремама за изузетно захтевну сезону која нас очекује.