ТЕРЗИЋ О МЛАДИМ ИГРАЧИМА: Морамо да доведемо најбоље из Србије!

Један део интервјуа са генералним директором Црвене звезде, Звезданом Терзићем, тицао се младих играча и њихове перспективе у Звезди. Погледајте шта је Терзић рекао на ту тему.

Како је Милан Сенић дошао у Црвену звезду?

Одгледао сам неколико утакмица Рада, где је Младеновић ’96 и није ми се свидео. Изгледа надмено, изгуби лопту, неће да потрчи, исправи грешку. С друге стране, свидео ми се Лутовац, који је бочни играч и ’97 годиште. Он има нешто, звао сам и Банета Николића који је селектор 1997. годишту. Иначе Рад је тражио 400 хиљада за Лутовца и да комбинација буде нешто слично као са Михајловићем и Партизаном. Да се направи мост и оде прво негде па после у Звезду. Тада ми је Бане рекао – Терза имам играча, нико не зна за њега, Сенић. Ја се присетим меча у Крагујевцу где су играли омладинци и где ме стасом, трком, стилом подсећа на Роналда. Не да је квалитет Роналда већ да га копира. Рођен у Мађарској, игра у Леверкузену, ми направимо контакт и доведемо га.

 Какви су вам утисци о Милошу Стојановићу?

Не развија се у правом смеру. Али ево, ја сам био у Фиренци нешто послом 2014. године. Људи из Фиорентине су ми тражили контакт да их спојим са Звездом пошто су желели Милоша Стојановића. Њихови скаути су проценили да је он најталентованији штопер у Европи и били су спремни да издвоје 2 милиона евра за њега. Џаја тада није хтео. Није хтео да прода дечака од 16-17 година, а Џаја је убеђен да је он прави играч. И данас ми каже – Терза, видећеш, мали је прави играч. Он је и даље капитен репрезентације 1997, остао је физички инфериоран и није се развио у том смеру у којем смо ми мислили, али он је интелигентан играч.Да вам кажем, ја сам одгледао све мечеве Бежаније. Како прошле године, тако и јесенас и видео сам најбољег играча Друге лиге тамо, а то је Драшко Ђорђевић. Нисам знао да је Звездино дете. Звезда њега није смела да изгуби, леви штопер 1993. годите. Он је убедљиво најбољи играч Друге лиге. Распитао сам се о њему, играо је и у Доњем Срему као суперлигаш, али нико није обратио пажњу на њега. Довели смо га да га Гроф види, ако задовољи да потпише и да оде шест месеци на позајмицу у Бачку Паланку или Сурдулицу. Ту ће имати прилику да нас увери да ли има квалитет за Звезду. Лева нога, брз, нема изгубљене лопте за њега. Звезди требају атипични штопери. Кажу Звезда не може да нађе штопера. Врло је тешко наћи. Нама су бекови крила, а штопери нам стоје на противничкој половини. И онда кад се изгуби лопта, то је одмах проблем. Дуга лопта, контра и креће трка. Зато морамо наћи брзе играче. Због тога смо и довели Фримпонга. Ја сам га гледао када је Чаврића, за којег сматрам да је најбржи бели играч, побеђивао и био бржи од њега у сваком дуелу.

Спомињали сте Младеновића и Лутовца, какво вам је мишљење о Његошу Петровићу из Рада?

Феноменално. Њега сам хтео да спојим у пакету са Рачићем, Николићем, браћом Илић, али он је потписао професионални уговор са Радом и сад га није лако довести. Рад је проблематичан, ту су и навијачи и не желе да послују са Црвеном звездом.

Ђерлек?

Исто. Све те младе играче Звезда мора да доводи. Да их плати наравно, али да најквалитетнији млади играчи буду део Црвене звезде.

Део навијача интересовало је на ком је нивоу физичка припремљеност играча. И на то је генерални директор имао занимљиву опсервацију:

Што се тиче кондиционог дела, Црвена звезда је имала ту срећу да је летос мање више остало језгро тима из прошле сезоне, али физички није била довољно спремна да достојно парира тимовима из Европе. Да ли ће се поучени тим искуством, нешто мењати у плану припрема?

Гроф је дуго тренер и Гроф има свој начин рада. Гроф сигурно неће мењати после 10-12 година свој начин рада, успешног рада. Он у то верује , и он то сигурно неће мењати и беспредметно је причати на ту тему. Кориговаћемо начин исхране код фудбалера и радити нон стоп анализе. Играчи ће имати обавезна три оброка у клупском ресторану и на том пољу ћемо јако пуно радити. Не може неко пола сата пред тренинг да једе пљескавицу или бурек у пекари.