Титуле, Европа и рекорди су ту, зачините их победом у дербију!

Данас је дерби!

Од доласка на клупу Владана Милојевића, Црвена звезда је загосподарила српским фудбалом, а Дејан Станковић је наставио путем свог претходника.

Наш клуб је освојио три титуле у низу, константно игра групне фазе европских такмичења, у којима није само неми посматрач. Да, било је болних пораза, али исто тако и великих победа. Играла се Лига шампиона, Лига Европе, пролеће у Европи…

Неко се радује „нулом“ и ремијима, кажу то је успех… За Звезду то није. Звезда је клуб којем је победа једина у ДНК коду. Због тога су на „Маракани“ падали: европски првак Ливерпул, суверени владар Грчке Олимпијакос, Краснодар који је у великом успону, Келн који је био хит Бундеслиге… Црвено-бели су избацили из квалификација Салцбург, Јанг Бојс, Спарту из Прага… Остварен је рекорд по броју узастопних „прогреса“ у европским квалификацијама и то су све чињенице које знају да „заболе“ наше ривале, док они славе „победничке ремије“…

У домаћим оквирима, Црвена звезда је доминантно освајала национална првенства. Три титуле у низу, а екипа Дејана Станковића је на добром путу да направи покер шампионских наслова. Двоцифрена разлика над другопласираним је уобичајена ствар, а наш тим је по правилу и најефикаснија екипа шампионата.

Многи оспоравају Звездин успех, пошто су свесни да се гигант вратио на европску сцену. Покушавају да се нађу разни изговори како би се умањио црвено-бели успех, али чињенице су неумољиве и због тога им још више иду на „ганглије“. Сведоци смо претходних дана невероватних изјава из комшијског табора, где су на све начине покушавали да нађу податак како су они синоним за доминацију у српском фудбалу. Иако за „време“ своје доминације, никада нису везали четири пута узастопно учешће у групној фази уефиних такмичења, а о победи над екипом из топ лига да не говоримо… Додуше, и ти „победнички ремији“ су умели да изостану, па да се група заврши са „кромпиром“…

Наравно, навијачи Црвене звезде нису срећни што на последњим сусретима са вечитим ривалом, углавном, одиграмо слабије од очекиваног. Било је ту разних резултата… Победа, пораза, нерешених исхода. Не треба тражити алиби за слабије резултате, поготово у сезонама у којима је наш тим доминирао на свим пољима.

Због тога се данас пружа прилика екипи Дејана Станковића да једну комплетну целину заокружи победом у дербију и то у гостима, на Стадиону Југословенске народне армије.

Звезда има чисту ситуацију пред собом. Поново игра Лигу Европе, прва је на табели са 10 узастопних тријумфа и нема разлога да се данас калкулише на терену ривала. Победом би Дејан Станковић зачинио свој мандат на клупи вољеног тима и себи дао полет пред гостовање у Немачкој наредног четвртка.