Традиција је прекинута – Први пораз Звезде од Валенсије у Евролиги

Кошаркаши Црвене звезде забележили су први пораз од екипе Валенсије у Евролиги резултатом 91:71. Од самог почетка је све мирисало на нови неуспех у најелитнијем европском такмичењу. Звездина одбрана није функционисала на очекиваном нивоу, али је напад дуго одржавао прикључак на мечу. Ипак, на крају је наш тим изгубио корак за Валенсијом, која је убедљиво тријумфовала. Најефикаснији у нашем тиму био је  Џони О’Брајант који је убацио 21 поен, а пратили су га Кино Колом са 11 и млади Алекса Раданов са 9 поена, који је опет одиграо јако квалитетну партију.

фото: ккцз

У овај дуел наша екипа је ушла одморнија обзиром да је меч са Реалом, који је био заказан за среду, померен за понедељак. Мора се напоменути да и на овој утакмици Дејан Радоњић није могао да рачуна на најбољег играча тима Џордана Лојда, а изостанци се пишу и Марку Симоновићу и Лендрију Ноку. У тим се вратио опорављени Ленгстон Хол. Валенсија је била лишена помоћи два врло битна играча тима Бојана Дубљевића и Клемена Препелича.

Стартну поставу поставу нашег тима на овом мечу чинили су: Волден – Добрић – Давидовац – Јагодић Куриџа – Кузмић. Домаћи су боље ушли у овај дуел и већ после половине прве четвртине имали предност од 14:7, пошто су искористили неколико врло лоших напада нашег тима. Како је време одмицало тако је предност Валенсије наставила да расте и наранџасти праве серију 7:0 и долазе до најубедљивије предности до тада. Уласком Хола Звездин напад је изгледао течније и црвено-бели узвраћају са брзих 8 поена. Прва четвртина, у којој је наш тим примо много поена завршена је резултатом 27:15.

Одбрана Звезде није имала решења за напад домаћих ни у наставку меча. Лако су кошаркаши Валенсије долазили до поена и повећавали предност. Одбрана је била огроман проблем црвено-белих током целог првог полувремена. Велики број лаких кошева је Валенсија постигла, али и поред тога Звезду је у животу одржавао ефикасан напад па је на тај начин одржавала корак са домаћима. Након рекордних 17 поена предности токо друге четвртине на одмор се одлази са не тако лошим резултатом  49:42.

У наставку смо видели мало константнију и контролисанију игру нашег тима, али Валенсију је и даље одлично служио шут па се разлика већим делом одржавала. Бивши играч Звезде Никола Калинић највише се истицао током тог периода и водио је своју екипу до резултата 68:57 на крају треће деонице.

Први удар нашег тима почетком последње деонице одбијен је и играчи Валенсије су искусно приводили утакмицу крају. Предност је расла, а правог одговора нашег тима није било. Звезда није успела да настави традицију непобедивости против Валенсије у Евролиги и први пут уписала пораз од овог противника у најелитнијем европском такмичењу. На крају резултат је био 91:71 у корист домаћих. Најефикаснији у нашем тиму био је  Џони О’Брајант који је убацио 21 поен, а пратили су га Кино Колом са 11 и млади Алекса Раданов са 9 поена, који је опет одиграо јако квалитетну партију.