Тренер Краснодара: Смолов тренира с екипом, можда уђе с клупе

Тренер Краснодара, Игор Шалимов, истакао је на конференцији пре меча да његов тим спремно дочекује дуел са Црвеном звездом у четвртој рунди квалификација за Лигу Европе.

Шалимов је истакао да је његов тим успео да се опорави након нерешеног резултата против Амкара и да га не брине серија Црвене звезде од осам мечева без пораза у свим такмичењима:

– Наш ривал није изгубио осам узастопних мечева? Нисам забринут. Амкар је имао исто серију у којој нису постигли гол од почетка сезоне, па су га постигли против нас. Када су такве серије – екипа иде даље, али када се то све заврши, ми се у миру припремамо. Момци су се одморили, нама је три дана као недељни циклус – то је сасвим довољно, а имаћемо и малу ротацију.

На питање шта има да каже о Црвеној звезди, Шалимов је истакао:

– Ми се подједнако припремамо за све утакмице. У Лиги Европе, наравно, детаљније анализирамо противнике. Нама је важно у каквом систему играју, расположење играча… Ако питате да индивидуално издвојим некога, ја заиста не видим ко је опасан. Мирно се спремамо, као и увек.

Новинари су га упитали да ли је имао помоћ Ристића у припреми тактике, а тренер Краснодара је био изричит:

– У томе ми нико не помаже. Његово је да нам помогне на терену уколико се нађе на истом. Ако ми случајно затреба његова помоћ, питаћемо га.

За крај, Шалимов је говорио о кадровској ситуацији:

– Смолов је почео да тренира са екипом и више не осећа бол у нози. Постоји варијанта да меч почне на клупи, па да уђе у наставку. За сада имамо проблем са Переиром и Кабореом. Зарадили су повреде на мечу с Амкаром, и њихов наступ је под знаком питања. Сви остали играчи тренирају без проблема, осим дуже одустних Крицјука, Окријашвилија и Подберескина.