Ускоковић: Без обзира на све ове велике проблеме, чини ми се да напредујемо константно

Наши кошаркаши налазе се у врло напорном ритму утакмица, у којем је планирано чак 11 утакмица током овог месеца, а додатни проблем представља изостанак четворице првотимаца који ће се постепено прикључивати првом тиму након опоравка од вируса Ковид-19 и свих неопходних тестова након тога. Они су јутрос рано отпутовали у Атину, где их сутра од 20 часова очекује дуел 28. кола Евролиге са екипом Олимпијакоса.

Тренер црвено-белих, Дејан Радоњић пред овај сусрет истиче:

Дупли је програм, сада следи утакмица са Олимпијакосом, али за разлику од осталих тимова, ми смо имали тај „дупли програм“ и прошле недеље. У напорном ритму, жешћем него наши ривали, идемо у Атину на наредну утакмицу. Олимпијакос је тим са квалитетом и огромним искуством, саставјен од играча који су оствајали титуле првака Европе. Потпуно нам је јасно да нас чека утакмица у којој морамо да будемо спремни да играмо добро и да покушамо да будемо конкурентни. Надам се да ћемо свакако моћи да користимо још понеког играча, што би било значајно, али што у оваквом ритму без тренинга није једноставно. Ми смо од краја јануара у оваквој ситуацији, сада је март, и надам се да ћемо и у оваквом распореду утакмица знати да превазиђемо ту ситуацију што квалитетније – рекао је пред пут тренер Црвене звезде.

Млади Алекса Ускоковић услед доста изостанака добија велики простор и поверење стручног штаба, што он из утакмице у утакмицу одлично користи:

Олимпијакос је врло квалитетна екипа, посебно играју добро код куће у Пиреју. Иако губимо утакмице у неизвесним завршницама, без обзира на све ове велике проблеме, чини ми се да напредујемо константно, као да ће доћи тај моменат, и очекујемо га што пре, када ћемо моћи да „преломимо“ овакве неизвесне утакмице и да победимо. Знамо свакако да ће бити тешко, али очекујем да можемо да победимо у Атини – каже Ускоковић и наставља :

Имам велику подршку саиграча и тренера, уживам у сваком минуту и секунду на паркету, и све ми делује помало нестварно.  Надам се да ћу кроз све те утакмице и искуство које стичем још више напредовати.

Одмах по завршетку утакмице црвено-бели се враћају за Београд, а већ у понедељак очекује их утакмица АБА лиге против Сплита на Грипама.